Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 22-28. Hernád vízitúra + Hernád-völgy + Zemplén

20190625_063052_resized.jpgHernád vízitúra 2024. július 22-28. választhatóan 1-2-5-7 napban. Vagy kérjétek ugyanezt a Zemplénnel, zempléni várakkal, Hernád-völgyi túrákkal kombinált vízitúrát bármikorra! Kérjük, hogy kizárólag akkor jelentkezz a Hernád kenuzás mind a 7 napjára, ha magabiztosan és hiba nélkül tudjátok irányítani a hajót. Ha nem vagy(tok) annyira gyakorlottak - semmi gond - kérnénk szépen, hogy a Hernád túrát a 3. napon (vagy később) kezdjétek. A biztonság érdekében hagyd ki az első két, Hernádszurdok "feletti" napot! A Hernádszurdok feletti részek gyönyörűek, de ha nem igazán jó a kormányzás, akkor veszélyessé is válhatnak. A Hernád Hernádszurdok alatti szakaszain "elég" a komoly rutin, bár természetesen az is őrült komoly odafigyelést, maximális koncentrációt igényel és ez sem az a hely, ahova kezdők jöhetnek. 

Szállás, logisztika, étkezés a Hernád-túrá(ko)n
hernad-turavezeto.pngJövünk a Hernádon lefelé és minden nap ott folytatjuk, ahol előző nap kiszálltunk, amiben nincs semmi meglepő. Ugyanakkor nem minden nap költözgetünk, nem állandóan szedjük a sátorfánkat, hanem a 7-napos Hernád-evezés idején egyszer költözünk. Magyarán a Hernád vízitúra teljes időtartama alatt (legalábbis ha egy hetes túrára jössz) két szállásod lesz. Az 1-5-napos túrázóknak a szállás lehet végig ugyanaz, vagyis nem is kell költözgetni. Az, hogy a szállás - akár sátrazással, akár vendégszobával - fix, de közben jövünk le a Hernádon, azzal jár, hogy kell majd autózni. Megtervezzük, megszervezzük a teleautós logisztikát, így tesszük a lehető legolcsóbbá a közlekedést. 

Étkezés: Főzési lehetőség, jól felszerelt konyha áll a rendelkezésedre, és a "támaszpontokon" van rendelhető, (mégpedig finom!) reggeli és vacsora. A napközbeni elemózsiát neked kell készíteni, ill. hozni, vagyis kell készítened szendvicset. A túra akár hétnapos programját a Hernad kötőjel vízitura pont hu oldalon részleteiben is megismerheted. Ugyanott megtalálod a díjakat, látni fogod, hogy az úszástudás és a mentőmellény viselése kötelező. Részletesen megtalálod majd - az egyébként kőegyszerű - jelentkezési folyamatot és természetesen már most hívhatsz minket ezen a számon: +36209342760, vagy várjuk e-mailedet, amelyet kérjük, hogy ne a gemencvizitura@yahoo.com, hanem a tiszatura_vizitura@yahoo.com címre küldjetek.