Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hernád vízitúrák, Hernád kenutúra; választhatóan 1-7-napos kenutúrák

hernad-12.jpgHa már gyakorlott vízitúrázók vagy(tok), ha Gemencen a Vén-Duna szűkületét sodrással szemben, és lefelé is úgy evezed meg, hogy a kenut tökéletesen irányítod, ha a rohanó víznek köze nincs ahhoz, hogy te merre mész a kenuval, akkor nézd meg a hernád kötőjel vízitúra pont hu honlapunkat, ahol akár egyhetes Hernád vízitúrákat is találsz. 

Meg jöhetsz 1-, 2-, 3-, 4-, vagy 5-napos Hernád kenutúráikra is, továbbá kérhettek bármikorra egyéni Hernád-túrát. Gyere el a Hernád-völgybe, kirándulj, biciklizz és - természetesen - evezd meg a Hernádot! Nem csak a vízitúra miatt érdemes a Hernád felé venned az utadat. Vedd fel a bakancslistádra a Zemplént, a Hernád-közeli várakat, természeti kincseket, az itt is vezető országos kék túra hangulatos szakaszait. De térjünk vissza azért a kenuzáshoz. Ha már van tapasztalatod, ha már nem először vízitúrázó vagy, akkor egyeztetünk távot, igényt, időpontot, és bármilyen Hernád-túrát szervezünk nektek. Ha szeretnétek, akkor egynapos überbrutál Hernád ultramaratont. Ha szeretnétek 3-napos Hernád vízitúrát, akkor 3-napos vízitúrát. Ha viszont "csak" kétórás Hernád-kóstolót kértek, akkor rövid Hernád kenutúrát biztosítunk. Ahogyan kéritek. 

Akár úgy, hogy mi vagyunk a kormányosok a kenukban. Ha nem mi adjuk a kormányosokat, akkor viszont a Hernádra csak úgy kérj vízitúrát, ha tényleg uraljátok a kenut. 

Hívj(on) +36209342760 

Példaként nézzünk meg egy Hernád-vízitúrát. Lehetne a példa a legtöbb "lájtos" Hernád túra valamelyike is, de itt éppen az überextrémet mutatjuk be. Ez történetesen egy Hernádszurdok "feletti", választhatóan 1-, vagy 2-napos Hernád vízitúra. 

 

A szállás igény szerint sátor vagy vendégszoba. A logisztika pedig telekocsi rendszer lesz.
A folyón jövünk lefelé, és ott folytatjuk, ahol előző nap kiszálltunk. Eközben a szállás végig ugyanaz. Ha nem az utolsó pillanatban jelentkezel, akkor segítünk a szállás foglalásában. Szállás: A sátrasoknak 1500 Ft/fő, a vendégszobát kérőknek 3000 Ft/fő/éjszaka. Logisztika: a túratársak összeállnak, és teleautó rendszerrel tesszük viszonylag olcsóvá a közlekedést. 

 

Lehetséges nulladik nap(ok) és evezéstanulás
Be lehet futni már a nulladik napon. És lehet a nulladik nap olyan "nulladik", hogy mégsem nulladik, mert ugyan a Hernád túra előtt van, de máshol mégis vízre szállsz. Akik még nem vízitúráztak, jöjjenek el a Hernád előtt vagy a Tisza-tóra, vagy a bodrogzugi ártérbe és gyakorolják a kenu irányítását, csak a szükséges gyakorlat megszerzése után jöjjenek a Hernádra. De ha már Gemencen megszerezted a rutint, ha tényleg szuper a kormányos és a vezérevezős is, akkor nem kell a Hernádra más vízitúra-terepen készülnöd.
 


Hernád vízitúra első napja: 15 km
hernad-turavezeto.png11:00 Találkozás Hidasnémetiben, a Hernád-híd Gönc felőli oldalán. A logisztika után ismertető, a hajók pakolása, még egy wc-szünet és indulás. 
Vadregényes, lélegzetelállító útvonal és - igen - koncentrálást, odafigyelést igénylő szakasz. Lesznek megállások, "hölgyek jobbra, urak balra" rendszerben tartjuk a wc-szüneteket és - természetesen - lesz ebédszünetünk is. Érkezés után kiszivacsoljuk a kenukat, biztonságba tesszük, a teleautó rendszerben visszajutnak a sofőrök a kocsikhoz és mindenki a szállására megy.

 

Hernád vízitúra 2. napja: 13 km-es hiperkaland 

2011-0815-hernad-18.jpg11:00 Találkozás ahol tegnap, Hidasnémeti, Hernád-híd, ismét logisztikázunk, és izgalmas és gyönyörű vízitúra vár rád. Egy minden pillanatában HIPERKALAND, de - ismét - óvatosnak kell lenni. Egy millió uszadékfából összeálló torlaszba sodródás ha nem nyársal fel, nem húz karóba azonnal, a legkomolyabb árat követelheti. Viszont ha fegyelmezetten csináljuk a túrát, akkor a Hernád-evezés nagyon különleges és elmondhatatlan élmény. 

 

Hernád vízitúra túradíja

 

Jelentkezés Hernád-vízitúrára 
1. Kérjük hívj, egyeztessünk +36209342760
2. Jelentkezési lap kitöltése és visszaküldése
3. A Hernád kenutúra visszaigazolása
4. A Hernád-vízitúra díjának utalása 
Ezekhez is minden részletet a hernad kötőjel vízitúra pont hu honlapon megtalálsz.