Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gemenci vízitúra osztályoknak, iskoláknak

gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpgGemenci vízitúrás osztálykirándulás: iskolai vízitúra Gemencen: 
gemenci vízitúra iskoláknak, osztályoknak választhatóan 1-2-3-4-5-napban. Tüskevár táborok 2-5 napban. Osztálykirándulások, tanulmányi kirándulások. 

 

gemenc-vizitura_12.jpgÁltalános iskoláknak, egyetemi csoportoknak, középiskolai és az általános iskolai korosztályban 5-12-es korcsoportú osztályoknak a szupernél is klasszabb, és biztonságos vízitúrákat szervezünk. A vízitúrás osztálykirándulásnál a világon nincs jobb. Evezéstanítás!
Úgy megtanítjuk a - mondjuk 6. osztályos - ifjakat kenut kormányozni, kenuban lapátolni, hogy pár perc (na jó, a gyakorlással kicsit több) múlva (szinte) Forma 1-es sebességgel száguldanak a kenuval. Pontosabban, ha valamit, akkor éppen száguldani nem fognak, hiszen a lényeg a biztonság, de jól fogják irányítani a kenut, mivel JÓL tanítunk.  


gemenc-olah-zoli_20180421_11.jpgLehet a vízitúrát tanulmányi kirándulással kombinálni.

 

Izgalmas versenyekbe öltöztetett tanóra, benne a Duna eredetétől a szabályzáson át a gemenci ártér létrejöttétől a növényzeten és állatvilágon át a földrajzi tudnivalókig sok-sok értékes és érdekes ismeret.

 

 

gemenc-kenutura-vizitura-arter.jpgNem a pedagógus kollégák munkáját becsüljük le, amikor trénerként, felsőoktatásban 20 évig tanító oktatóként, kompetenciafejlesztőként (és egyébként vízitúravezetőként) azt mondjuk, a Tüskevár táborban lehet, hogy "majdnem" ugyanannyit tanulnak az iskolások mint a suliban ugyanennyi idő alatt. Ha megfogja a tanuló a kákát, ha megérinti a sás háromszög keresztmetszetű szárát, ha megkóstolja a gyékény belsejét, ha egy méterre van tőle a szárcsa - egy életre megjegyzi. Ha a tankönyvből kell megtanulni a rucaüröm és a békatutaj különbségét, elfelejti. Ha a réti sas 10 méterre száll el felette, akkor a szárny fesztávolságára garantáltan egy életen keresztül emlékezni fog. 

 

20190609_142909.jpgA) Megtörténhet, (pláne ha már ismeritek a Gemenc nevű csodát), hogy egészen pontosan tudjátok mit szeretnétek, szinte lediktáljátok az igényeiteket, mondjuk azt mondjátok:  
"Június 5-én jönnénk összesen 2 napra, 22 gyerek, 1 tanár és 8 szülő.
Csütörtökön 9:32-kor jön be a vonat, szeretnénk a legjobb labirintusokban kalandozni, másnap viszont már nem vízitúrázunk, akkor délelőtt Hajósra, délután pedig Pécsre megyünk. A gyerekek sátraznak, a pedagógusok és kísérő szülők szintén. Este közös bográcsozást szeretnénk"

Mi pedig küldjük a testre szabott ajánlatot.
 

gemenc-vizitura-arteri-gemenc-12.jpg

B) Ugyanilyen jó a második opció, jelesül az, hogy az osztály, a kosárcsapat, a rászánt idő hosszától függően másokkal együtt vesz részt egy - mondjuk - 1 vagy 2 vagy 3 napos vízitúrán.

A gemenci vízitúra időtartama (kitől mástól) tőletek függ. Kenus túráinkat sok év alatt, gondos tervezéssel, minden részletre figyelő optimalizálással fejlesztettük a lehetséges tökélyre.

 

 

gemenc-2018-as-vizitura-12.jpgC) Végül az is járható, hogy csak ennyit mondtok: "szeretnénk vízitúrázni Gemencen". Mi pedig kérdezünk:mikor, hányan, mennyit evezzünk, hogy vonattal vagy busszal, esetleg kocsival jöttök-e, szállás, étkezés, csomagszállítás stb. kérdéseket tesszük fel, hogy tudjuk mit szeretnétek - és mi pontosan olyan vízitúrát szervezünk.

Példa ajánlat 2 napos gemenci vízitúra esetén:

 
 
Létszám: 24 fős osztály, 9 kísérő szülő, 1 osztályfőnök, akit elkísér a logisztikai hátteret (bevásárlás) adó férj és lévén otthon nem lehetnek egyedül, természetesen velük van a 2 gyerekük. Tervezetten vízre száll az osztályfőnök és családja, a 24 tanuló közül 23 és a 9 közül 8 szülő, egy szülő és egy gyermek a csapattal lesz ugyan, de ők nem eveznek. 

20190701_155605_resized.jpgÚtvonal:  vízitúra minden napján Gemenc más és más varázslatos rejtekét fedezzük fel, főleg vagy ha a vízállás lehetővé teszi, mindig csillagtúrákat téve, azaz 16 óra körül az indulási kikötőbe térünk vissza. 
 
Szállás: Sátrazás vagy remek vendégszobás szállás, csodálatos helyen, remek konyhával, közös helyiséggel, pompás szobákkal, normális, új ágyakkal, igen, nem vicc 3500 Ft/fő/éjszaka). A négy- és kétszer kétágyas szobákhoz külön wc és tusoló tartozik, ill. van a szállásnak emeletes ágyas része is. 


gemenc-vizitura-kenutura-1219.jpgÉtkezési lehetőség: a csoport maga készíti magának az élelmet (konyha igénybe vehető) 
Mondjuk a
 kísérő szülők egyike a szálláson a nap során elkészíti a vacsorát, ugyanitt elkészíti néhány felnőtt a csoportnak a reggelit. (Pl. az edző bundáskenyeret készít reggelire).


Gemenci vízitúra napi díjak iskolai csoportoknak legalább 20 fő esetén

  Hétfő-K-Sz-Cs-Péntek Szomb.-Vas.
Gyerek 5990 Ft-tól 6990 Ft-tól
Tanár(ok), edzők** 0 0
Kísérő felnőtt 9990 Ft-tól 10990 Ft-tól

Tanárok és edzők ingyenes részvétele, 10 gyerekenként 1 fő részére. Ezen árak / díjak irányárak, ajánlatunkat a konkrét időpont, létszám, kisérő szülők, pedagógusok száma alapján adjuk meg, fontos például tudnunk az életkort és a súlyokat, mivel a biztonság érdekében soha nem indulunk túlterhelt kenukkal és ha egy fiúkból álló osztály minden tagja 100 kg feletti, akkor kétszer annyi kenura van szükség, egyszóval ajánlatot a konkrétumok ismeretében tudunk adni. (Időpont, életkor, körülbelül a testsúlyok, kisérő szülők és a pedagógusok száma, ha van, útvonal-igény, ha van, fogyatékkal élő gyermek az osztályban (ami miatt lehet, hogy több túravezetőre, vagy kisérő motoros ladikra van szükség vagy arra, hogy készenlétben legyen motoros ladik, amihez eszköz és vezetőt kell biztosítani).

20190609_201649_resized.jpgFontos! Mivel egy osztálykirándulás időpontja adott, ki vagyunk szolgáltatva a természetnek. A jelentkezéssel vállaljátok a vízitúra nem nekünk, mint szervezetőnek/vezetőnek felróható okból történő elmaradásának kockázatát, hiszen ha csak szemerkél, ha csendes eső esik, semmi gond, felvesszük az esőkabátokat és szuper vízitúránk lesz, de viharban, villámlásban vagy éppen orkán erejű szélben evidens módon kénytelenek vagyunk a parton maradni. Szerencsére Baja remek alternatív programlehetőségek tömegét kínálja. A külső körülmények kockázata kezelhető, 700 Ft/fő átregisztrálási díj megfizetése mellett (amely a túradíjjal együtt utalandó) alternatív időpontot egyeztetünk a vízitúrás osztálykirándulásra. 
 
Állunk a pedagógus kollégák rendelkezésére szuper vízitúrákkal!