Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 31. Gemenc vízitúra, gemenci vízitúra

20190525_gemenc.jpgKülönleges, hiperspéci vízitúra!! Gyere és dobd el az a*****!
Ez az egynapos vízitúra leírása, de ha van időtök több napra, ugorj a következő menüpontra, és akár 2-, vagy 3, vagy 4-, ill. 5-napos vízitúrád is lehet!  

 

Miért bízd ránk zsenge életed? 
gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpgMegtanítunk kenuzni, megtanítjuk a kenu irányítását, nálunk a betanítás nem két perc filozófia. Tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanulták, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. Velünk nem frusztráció a vízitúra, mert a kenu nem arra megy, mint amerre akarod. 
gemenc-viitura-101-mi.jpgVelünk nem szenvedni jössz. A borulás fehér holló. Rendszeresen mentjük más csapatok boruló tagjait, mivel a túravezetőjük "valahol" van a nagy messzeségben. Nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbálj meg egy uszodában egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy csak lábtempóval úszol. Soroljuk? Soroljuk! Nálunk van játékokba csomagolt szakmai ismeretterjesztés a vízitúráról..... Nem terheljük túl a kenukat, ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor 4 főnek 5-személyes kenut adunk, vagy a 4 túrázó két kenuban jön.... Minőségi felszerelés, segítőkészség, biztonság. 

 

Gemenci vízitúra: kenuzgatás csodálatos dunai mellékágakon, utóbbi esetben "szinte mamutfenyőt" is megcsodálhatsz vagy "bajai vogalonga" / evezés Baja belvárosában !!
porbolyi-titan-gemenc-vizitura-gemenc-kenutura.jpgTalálkozás a vízitúra napján 9:30 és 9:59 között Baja-Dunafürdőn (ez a Duna dunántúli oldala és Baja üdülőtelepe) a Ponty és Bárka utcák sarkán. Köszönjük a pontos érkezést. Kérjük, hogy a Ponty és Bárka utcák sarkán parkoljatok. A parkolásban segít az "MC Túravezető" feliratos pólót viselő túravezető. Természetesen el lehet menni mosdóba, kérünk segítséget a kenuk vízhez vitelében, kiosztjuk a felszerelést és a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk. 

20230708_124200-01.jpeg

Jól tanítunk. Jellemzően 11 körül indulunk a vízállás által meghatározott útvonaltól függően 15-11 km-es evezésre. Vagy ártéri evezés vár ránk, többek között úgy, hogy leevezünk a "Sequoia nemzeti parkba", vagy ha Californiába nem is, de a Duna-Dráva nemzeti parkban található, és kicsit már a mamutfenyőket idéző méretű pörbölyi titánhoz leevezünk. A pörbölyi titán (ezt a nevet adták neki) jelenleg Magyarország legnagyobb fája, legalábbis a törzs kerületét tekintve.

Hbaja-88.jpga sikerül a mutatvány, akkor a történelem előtti időket idéző Hágli-, és Simon-Dunát is érintve indulunk vissza körtúránk délelőtt még indulási kikötője felé. Ha pedig alacsony a víz ahhoz, hogy beevezzünk a Móricz-Dunába (amiről soha nem sikerült 100%-os bizonyossággal kideríteni, hogy Móric, vagy Móricz), akkor célba vesszük a Sugovicát és körbeevezzük a Petőfi-szigetet, szó szerint Baja belvárosában kalandozunk. Coooooool....

 

Vízitúrák Magyarország összes remek vízitúra-terepén! 

20170613_142936.jpgVéget ért a gemenci kenuzás.... de jöhet az újabb vízitúra. Vannak kenutúráink a Szigetközben, www.szigetkozvizitura.hu. Ha nagyon gyakorlott és a kenut tökéletes irányító, a hajót tökéletesen uraló vízitúrázók vagytok, szívesen várunk a Hernádon és a Rábán. www.hernad-vizitura.hu és www.raba-vizitura.hu. A szezon minden napján van vízitúránk a Tisza-tavon (tisza-to-vizitura), és jóformán mindig az Öreg-Túron (www.tiszatura-vizitura.hu). Mindig szép, de tavasszal szuper a bodrogzugi ártér, amit Gemenc testvéreként lehet elképzelni. www.tiszatura-vizitura.hu. Ugyanezen www.tiszatura-vizitura.hu honlapon az egészen szürreálisan gyönyörű Öreg-Túr túráinkat is megtalálod és persze a névadó tiszai kenutúrákat is.

Fontos: a mentőmellény viselése a vízen, az úszni tökéletesen tudó felnőtteknek is kötelező, ill. tilos a vízitúrán alkoholt fogyasztani. Veszélyes is, és a jogszabály, esetünkben a hajózási szabályzat is tiltja. Nagyon köszönjük megértéseteket és együttműködéseteket ebben is.  

 

Hívj / hívjon +36209342760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com 
 

A Gemenci vízitúrák díja
 

Egyedi vízitúra Gemencen
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalásátKedvezményezett: MediaComm Kft.
gemenci-vizitura-kenutura-3-gemenc.jpgA számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját és azt beírni, hogy "Gemenc" (csak, hogy ne mondjuk a Dráván várjunk). 
A vízitúrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Íme egy kitöltési minta, de ez csak példa. 

1231 Bp., Vitorlás u. 5. 
2024. július 26. Gemenci kenutúra