Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. szeptember 21. Gemenc vízitúra, kenutúra Gemencen

20190701_155605_resized.jpgGemenci vízitúra az édenkertben. 
Gemenci kenutúra gyermekes családoknak, kultúrlényekből álló baráti társaságoknak!  

 

 

 

 

dsc0944555.jpgGemenc mindig szépséges, de időszakosan - ha megbocsátod az elfogultságot - a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. De ha nem "nagy" a víz, akkor is jó Gemenc, hiszen a kora tavasztól őszig tartó szezon minden napján evezhetünk csodás mellék- és holt-ágakon. És Gemenc mindig gyönyörű. Gemenc a zöldár, ill. magas vízállás nélkül is klassz, bár ha magas a víz, akkor pozitívan brutális. Akkor elmondhatatlan. Akkor valami olyan, ami leírhatatlan. A fák között szlalomozni, a madarak énekében fürdeni valami egészen hihetetlen, csak megtapasztalhatóan szürreális élmény. 

received_1915711915202247.jpegGemenc-térségében sok szempontból Szigetköz-kaliberű öröm vár ránk, Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje.

 

 

Amikor a fák között is megyünk, az már csak az extra eper a torta habján. 

 

 

Vízitúra Gemencnél: csodakenuzás (vagy csodakajakozás)

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgTalálkozás a vízitúra napján 9 óra 59 perckor. A találkozás helye: 6500 Baja, Bajának az üdülő övezete. A Ponty és Bárka utcák sarkán parkoljatok, és a Bárka Pihenőházban a túravezető vár titeket. 

A vízitúrázást most kezdőket (emiatt egy pillanatig se habozz, hiszen mindenkinek volt első kenus napja), egyszóval a jó értelemben vett kezdőket, vagy nem nagyon tapasztalt vízitúrázókat megtanítjuk a kenu irányítására. 

 

20190525_114231.jpgHa van nálatok tejtermék, hús, stb., azt érdemes még a találkozás előtt a szállásotokon hűtőszekrénybe tenni, és már romlandó élelmiszer nélkül jönni a találkozási pontra. Amikor itt vagy, gyors üdvözlés után el lehet menni mosdóba. 
A felszerelés kiosztása, és a hajók kb. 5 perces vízhez vitele (gurítása) után a 
kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

 

20190525_gemenc.jpgAmíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.

 


20190610_gemenc-kenutura-34.jpgA kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban. Fürdőruhát érdemes hozni és két nagy szemeteszsákot hozzatok. Kérjük indulás előtt alaposan és akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot". 


11:00 körül indulunk. Azonnal show time, Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, vagy ha éppen szerencsésen magas a vízállás, az erdői fái közötti evezés vár rád. A vízállástól függően 10-12 km-t teszünk meg az eszementen békés Vén-Dunán és térségében. Ha a vízhőmérséklet az évszaknak megfelelő lesz, akkor lehet fürdeni, strandolni egy szigetnél, de ha kellemesen magas a vízállás, akkor csak siklunk, cikázunk a fák között. 
gemenc-vizitura-arteri-gemenc-12.jpgNagyon helyes a táj. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében körülbelül 16 óra körül újra a kenutúra indulási pontján vagyunk. Oda érkeztünk, ahol a nap során parkolt a kocsid. Közben lesz egy rövid, durván 80 méteres szakasz, ahol meg is kell húzni a lapátokat, plusz mindezt szaporábban kell tenni. A célba érve még hajótisztításra kérünk, ill.  kérjük, hogy segíts a kenuk visszavitelében, trélerre helyezésében. 

Természetesen Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik. A szálláskeresés a booking.com segítségével kb. 30 mp. lesz.  

Hívj / hívjon: +36209342760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com 
 

A Gemenci vízitúrák díja

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó. Ha lesz vasúton történő szállítás, akkor a 2. napi kenuszállítási díj és erdei vonatjegy díja helyben fizetendő. 

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét és a gemenci vízitúra időpontját beírni.

Az evezésre jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be! Egyrészt felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás.

received_346748486024518.jpegRáadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Végül írd be, hogy "Gemenc", hogy tudjuk melyik vízitúránkra jössz és ne - mondjuk - 300 kilométerre egy Mosoni-Duna vízitúrán vagy a Tisza-tavon várjunk. 

Tehát például azt írd be, hogy (ha éppen itt laknál, de nem itt laksz): 

4134 Nyírszögled, Cickafark u. 22. 
2024. szeptember 21. Gemenci kenutúra