Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Csapatépítő vízitúra, csapatépítés és vízitúra Gemencen

gemenc-vizitura_12.jpgCéges vízitúra, céges csapatépítő vízitúra kapcsán, lehet, hogy
A) Ön tudja hány főre, pontosan milyen programot szeretne. Mi pedig adjuk a testre szabott ajánlatot.

B) Az is lehet, hogy Ön csak annyit mond: szeretnénk vízitúrával összekötve csapatot építeni. Mire mi elkezdünk kérdezni. Mi cél? Mikor? Hány fő? Kik a résztvevők? Adjunk mindenre kiterjedő ajánlatot? Szervezzünk meg mindent? Egyeztetünk - és úgy lesz.

C) Végül az is lehet, hogy az OD intervenciónak "csak" eszköze vagy egyik eszköze a vízitúra. A feladat "igazi", szervezetfejlesztési értelemben vett csapatépítés. A diagnosztikától az együttműködés- és vezetésfejlesztés, kommunikáció, teljesítményértékelés területekre is kitérő, "erősen" szervezetfejlesztési értelemben vett csapatépítések kapcsán az alábbi linket ajánljuk figyelmébe.  
http://www.mediacomm.hu/csapatepites/
Az utóbbi körbe tartozó csapatépítő vízitúrákat olyan túravezető vezeti, aki tréner, aki doktori disszertációját kompetenciafejlesztésből írta, vagy olyan kolléga, aki "civilben" HR-fejlesztési szakértő. Ajánlatunkat és vállalási díjunkat a szolgáltatáscsomag, időtartam, létszám és a csapatépítésre vonatkozó szakmai igények alapján adjuk meg. 

 

20190609_065544_resized.jpgKérje 1-2-3-napos, gemenci, BIZTONSÁGOS csapatépítő vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat! 

Miért bizza ránk csapatépítő vízitúráját, kollégái életét, testi épségét? 
 

1. TWI JI módszertannal zajló betanítás

Tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. Alaposan tanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, a kenu arra megy majd, amerre a legénység akarja. Velünk senki nem szenvedni jön. 

 

gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpg2. Nálunk ismeretlen a kenuk túlterhelése
Soha nem indultunk úgy vízitúrára, hogy egy kenu billegett volna, mert spóroltunk a kenukon. Ha egy hajóba
sok a négy fő, adunk további kenukat. Ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor egy 4-es kenuban lehet, hogy csak három fő ül, de akár az is lehet, hogy csak kettő. Tudunk adni (lásd lejjebb) 5-fős, és három db 7-fős kenut is.

3. Terepismeret

Gemenc nagy víz idején tud csalafinta lenni, de az ártéri erdőből legkésőbb Karácsonyra kikeveredünk. De mielőtt komolyan venné. Velünk nem fordul elő az hogy ne találjunk ki az ártéri erdőből, akkor is (akkor sem), ha a fák közé több kilométer mélyen be lehet evezni. 
 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpg

4. Biztonsági kultúra 
Nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbáljon meg bárki egy uszodában nem egy 70 kilós embert, hanem csak egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy kizárólag lábtempóval úszik. Mission impossible. l

 

5. Érdekes túravezetés
Játékokba csomagoljuk az ismeretterjesztést ..... Pub quiz-szerű kérdésekre adott helyes válaszokkal pontok gyűjthetőek. Az a kenu, amelyik a versenyben győz, értékes jutalomra számíthat (pl.
citromsárga Lamborghini vagy túravezetői kézfogás. (tehát vagy))

6. Több fajta kenu és kajak (3-, 4-, 5- és 7-fős kenuk, ill. 1-es és 2-es kajakok)
Nem kell aggódni, hogy valaki befér-e a kenuba, hogy billeg majd a hajó, mivel kifejezetten nagy (7-fős) kenukba is szállhatnak a résztvevők.

7. Igény esetén stand-by motoros ladik
(Sajnos) a vízen is éppen úgy lehet valaki rosszul, mint otthon, ill. a munkahelyén. Igény esetén motoros ladik áll készen, hogy a hívástól számított lehető legrövidebb időn belül megérkezzen, és a ne adj Isten magát nem jól érző túrázót kivigye a partra.

8. A szervezőt kiszolgáljuk információval
A szervező az alábbi linket tájékoztató formájában is megkapja, így a túrázók (a "többiek") információval történő kiszolgálása könnyű lesz: https://www.gemenc-vizitura.hu/cikkek/mit-kell-hozni-a-viziturara--hogyan-oltozzunk-/

9. Jó időgazdálkodás
Mindent gondosan előkészítünk. A kenuzás megtanításának van demó szakasza, eközben mindenki naptejezhet, és - akár -eheti a szendvicsebédjét. 

10. Betanítás és túravezetés angolul

Opcionálisan angol nyelvű túravezetés. Példa. Vezető túravezetőnk pl. olyan túravezető, aki a magyar túravezetők többségét tanítja túravezetésre, a hazai vizek 90%-át, Gemencet is jól ismeri ismeri, másik minőségében tanár és tréner, tárgyai egy részét a felsőoktatásban angolul tanította, több tréningjét angolul tartja, a szaknyelvet ismeri, nem mondja a kenu tollára, hogy feather....

 

A csapatépítő vízitúra útvonalát befolyásolja a vízállás 

v90525-112432_moment-3-_moment.jpgGemenc mindig szép. Magas vízállás idején - bocsánat az elfogultságért - a világ egyik leggyönyörűbb vízitúra-terepe. És Gemencre érdemes alacsonyabb vízállás mellett is jönni. Ugyanis tavasztól októberig elméletileg minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon. Vagyis. Gemencen mindig az erdőben lapátolunk, de magas vízállás idején nem partok és a parti erdők között, hanem "bent" a fák között is kacskaringózunk. Gemenc ugyanakkor enélkül is - bocs - agyament. Mi úgy fogjuk fel, hogy amikor "bent" a fák között is megyünk, az egyfajta extra bónusz a torta habján. Több forgatókönyvvel készülünk, minden vízállás esetén a lehető legjobbat adjuk vízitúrázóinknak.

 

1-napos csapatépítő vízitúra lehetséges forgatókönyve

_mg_1140.jpgTalálkozás egyeztetett időpontban, például 10 órakor Baja-Dunafürdön a Ponty utca északi végénahol segítünk parkolni és a gyors (első) üdvözlés után el lehet menni (kulturált) mosdóba. De lehet a találkozás később is. 

Következik a kenupakolás, majd a felszerelés kiosztása és a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

Amíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, - ha vannak - a tapasztalt kenusok bemelegítenek. A biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.


dsc0944555.jpgA kenuzás megtanulását követően mindenki szinte világbajnok, még egy ismertetőt tartunk, közben naptejezés, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsikban és - off we go. 

Azonnal show time. Nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és - magasabb vízállás idején - fák között kanyargás.

 
20190609_142859_resized_1.jpgAz igényektől (és persze a vízállástól, így az útvonaltól) függ, hogy mennyit örömködünk a fák között. Lehet a csapatépítő vízitúra 8 km, lehet a céges vízitúra 10 km, vagy éppen 14 km vagy akár 20 km. A tempó, a játékok és a megállások száma, szünetek hossza függvényében jellemzően 4-5-6 óra múlva érünk vissza az indulási pontra, amelynek közvetlen közelében parkoltak a nap során ingyen a kocsik vagy busz, ha busszal jött / jön a csapat.

Fontos: csapatépítő vízitúráinkon is a mentőmellény viselése kötelező.  

A gemenci csapatépítő vízitúra díjára a létszám, az igények és az időpont függvényében teszünk árajánlatot. 

Kérjük, hogy a céges vízitúra szervezője alaposan, figyelmesen, gondosan tanulmányozza át a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalókat, a szerződési és részvételi feltételeket, benne a lemondási feltételeket (az indulás előtti 90 és 120 nap között a túra 25%-os díj fizetése mellett mondható le, az indulás előtt 45-89 napban a túra 50%-os díjfizetése mellett mondható le. Az utolsó 44 napban történő lemondás esetén a teljes túradíj fizetendő. 

Megrendelés
Kérjük
i) vagy 
az innen (is) letölthető jelentkezesi-lapot átküldeni, vagy
ii) egy rövid e-mailben megrendelni a túrát, amely követően előlegbekérőt küldünk, és kérjük a csapatépítő vízitúra díjának utalását.

Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát. Ha "csak" e-maillel történt a rendelés, akkor a túra előtt nem sokkal, amikor már nagyon valószínű, hogy nem változik a létszám, amikor már jó eséllyel nem változik betegség, kiküldetés, szabadság stb. miatt a résztvevők személye, kérjük az innen letölthető jelentkezesi-lapot kitöltés után visszaküldeni a gemencvizitura@yahoo.com e-mail címünkre.

Fontos! A jelentkezési lapon a telefonszám, e-mail, állandó lakcím mezőket csak a szervező(k) és a (valószínű) majdani kormányosok esetén kérjük kitölteni. A "többiek" (nem szervező(k), nem kormányosok) esetén adatvédelmi okokból elég a résztvevők keresztneveit (pl. Mihály) beírni. A "többiek" esetén a lakcím, e-mail, telefon rubrikákat kérjük NEM kitölteni, de a mentőmellényeknél MINDENKINÉL kérjük szépen beírni az egyes súlykategóriáknak megfelelő betűket.

+36209342760 vagy gemencvizitura@yahoo.com