Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Különleges Gemenci vízitúra családoknak, Gemenc kenutúra

gemenc-kenutura-20180422_135.jpgGemenci vízitúra az édenkertben

A gemenci kenutúrákon belül is íme a 
KÜLÖNLEGES 
vízitúra! 

 

Kisvasúttal megyünk "fel" az ártérbe! Igen.
Komoly. A vasúton visszük a kenukat, és eleve a "Nirvána epicentrumban" kezdjük a vízitúrát! Olyan vízitúrát, hogy mind a 10 ujjadat megnyalod. Sőt... 


20190524_gemenc-vizitura-4_resized.jpgGemenci kenutúra gyermekes családoknak, kultúrlényekből álló baráti társaságoknak! 

Gemenc mindig szépséges, de időszakosan - ha megbocsátod az elfogultságot - szerintünk a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. Hozzá csak a Szigetköz, a Tisza-tó, az Öreg-Túr, a Bodrogzug, a Rába, a Hernád stb. ....:)) fogható. 

 

 

 

gemenc-vizitura-1241.jpgAz év minden napján evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon, hiszen Gemenc nem csak akkor szép, amikor Gemenc környékén kilép a Duna a medréből. 

 

Gemenc bónuszok nélkül is csoda. Itt erős esélyed van arra, hogy láss fekete gólyát, egy kenutúra során akár ötször láthatsz réti sast, a "zajt" az evezés közben az elképesztő madárhang kakofónia jelenti. 

 

 

Gemenc-térségében sok szempontból Szigetköz-kaliberű öröm vár ránk, Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje. Egy gemenci evezés a zöldár nélkül is agyament, ha a fák között is megyünk, az már csak az extra eper a torta habján. És persze Gemenchez tartozik, hogy a Vén-Duna szűkületében felgyorsuló (a Vén-Duna egy csodás ún. fattyú-ág neve) szembesodrás egy 30 méteres szakaszon megdolgoztat.

 

 

 

porboly-vasuti-talalkozasi-pont.jpgVízitúra Gemencnél: csodakenuzás
Találkozás a gemenci vízitúra napján 8:59-kor. A találkozás helye: Pörböly Ökoturisztikai központ
Parkolás után a képen látható vasútállomás és fogadó központ - itt a képen szemből nézve - jobb sarkánál keresd az "MC Túravezető" pólós túravezetőt. 

Vonatjegyet veszünk és mindenkinek segítünk feltenni a kenuját a kisvasút kenuszállító (!) vagonjára. Igen. Vonattal visszük a kenukat a vízre szálláshoz!!! Rövid és szép zötykölődést követően a Rezéti-Duna partján szállunk le, lekapjuk a kenukat a vonatról, és megtanulsz kenuzni. 

retisas.jpgA vízitúrázást most kezdőket (emiatt egy pillanatig se habozz, hiszen mindenkinek volt első kenus napja), egyszóval a jó értelemben vett kezdőket, nem tapasztalt vízitúrázókat, 
kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

 

 

 

 

Amíg mindenki megtanulja a kenuk kormányzását, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. 
A kenuzás megtanulása előtt persze naptejezzetek, ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton.

Indulunk. 

 

20180420_gemenc-vizitura-kenutura-gemenc.jpgShow time, Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, vagy ha éppen szerencsésen magas a vízállás, az erdői fái közötti evezés vár rád.

 

 

 

 

És repül az idő. A vízállástól és hangulattól függően 6-8-10-12-...18 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, szarvasos, vaddisznós, őzes, réti sasos gemenci ártérben.


Tudtad-e, hogy a réti sas szárnyának fesztávolsága 230-250 cm? Szállt-e már sas 15 méterre feletted? 

20190701_gemenci-kenutura-gemenc-vizitura.jpgA part szélén békésen turkáló vaddisznó anyuci szokott-e veled farkasszemet (kocaszemet) nézni, majd - ha nem talál elég érdekesnek - vonul-e be peckesen a 6 kis csíkos hátújával a sűrűbe. Itt ez megtörténik. Akarod látni? Gyere evezni Gemencre, és lehet, hogy utána soha többé nem fogsz menni állatkertbe.

 

 

 

Itt minden teljesen más és nem kell hozzá jegesmedve vagy afrikai elefánt. Kérjük, indulás előtt alaposan, akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot". 

Ahogy mohón faljuk a szépet, kezd elszorulni a szívünk, egyre fancsalibb ábrázattal közelítünk a vízre szállás helyéhez, véget ér körtúránk.

 

20190422_gemenc-vizitura_resized.jpgA kenuk kitisztítása után feltesszük a kenukat a vonatra és 20 perces zötykölődés után az autóktól egy percre szállunk le az erdei vasútról.

 

 

Szállás. Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik. A szálláskeresés a booking.com segítségével kb. 30 mp. lesz. Aki megteheti, az jöjjön a nulladik napon és Gemencen a szárazföldön is kiránduljon. Gyönyörű az erdő.
 

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com 

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

 

 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó. A kenukat vasúton szállítjuk az ártérbe, erdei kisvonattal megyünk be a vízre szállás helyére, az erdei kisvonat-jegy díja helyben fizetendő.  

 


20190701_155605_resized.jpgKedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét és a gemenci vízitúra időpontját beírni. A vízitúrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be! Egyrészt felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás. Ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Végül írd be, hogy "Gemenc vízitúra", hogy tudjuk melyik vízitúránkra jössz, és ne - mondjuk - egy szigetközi vagy tisza-tavi vagy éppen Öreg-Túr vízitúrán várjunk. 

1118 Bp., Nyárliget u. 19. 
2023. május 1.
Gemenci kenutúra