Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Főmterv

20190609_065544_resized.jpg1-napos, kb. 4-órás, gemenci, csapatépítő vízitúra ajánlat 

 

 

Miért bizza ránk valaki az életét? 
 

 

1. Betanítás

gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpg

Tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. Alaposan megtanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, a kenu arra megy majd, amerre a legénység akarja. Velünk senki nem szenvedni jön. 

 

2. Nálunk ismeretlen a kenuk túlterhelése
Nem indultunk még úgy túrára, hogy egy kenu billegett volna, mert spóroltunk a kenukon. Ha sok egy hajóba 4 fő, adunk további kenukat. Ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor egy 4-es kenuban csak 3 fő ül, de az is lehet, hogy 2.

3. Terepismeret

Igaz, hogy Gemenc nagy víz idején tud csalafinta lenni, de velünk nem fordul elő az hogy ne találjunk ki az ártéri erdőből, akkor is (akkor sem), ha a fák közé akár kilométer mélyen be lehet evezni. Nekünk "nem térkép e táj". 
 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpg

4. Biztonsági kultúra 
Nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbáljon meg bárki egy uszodában nem egy 70 kilós embert, hanem csak egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy kizárólag lábtempóval úszik. Mission impossible. l

5. Érdekes túravezetés
Játékokba csomagoljuk az ismeretterjesztést ..... Pub quizz-szerű kérdésekre adott helyes válaszokkal pontok gyűjthetőek, az a hajó, amelyik a versenyben győz, értékes jutalomra számíthat (túravezetői kézfogás vagy citromsárga Lamborghini)

6. Több fajta kenu (3-, 4-, 5- és 7-fős kenuk, ill. 1-es és 2-es kajakok)
Nem kell aggódni, hogy valaki befér-e a kenuba, hogy billeg majd a hajó, mivel kifejezetten nagy (7-fős) kenukba is szállhatnak a résztvevők.

7. Igény esetén stand-by motoros ladik
(Sajnos) a vízen is éppen úgy lehet valaki rosszul, mint otthon, ill. a munkahelyén. Igény esetén motoros ladik áll készen, hogy a hívástól számított lehető legrövidebb időn belül (15 perc) elérkezzen olyan pontra, ahol átveheti a túrázót, aki ne adj Isten, nem érzi jól magát. 
 

8. A szervezetőt kiszolgáljuk információval
A szervező az alábbi linket tájékoztató formájában is megkapja, így a túrázók (a "többiek") információval történő kiszolgálása (bocsánat, plagizáljuk egy kedves partnerünk megtisztelő bókját) "bébikönnyű". https://www.gemenc-vizitura.hu/cikkek/mit-kell-hozni-a-viziturara--hogyan-oltozzunk-/

9. Jó időgazdálkodás
A kenuzás megtanításának van demó szakasza, eközben mindenki naptejezhet, és - akár -eheti a szendvicsebédjét. Ami infót valaki elveszít, mert éppen a figyelme a szendvics kibontására irányult, azt a gyakorlási szakaszban, ill. a coaching során pótolhatja.

10. Betanítás és túravezetés angolul

Opcionálisan angol nyelvű túravezetés. Példa. Vezető túravezetőnk pl. olyan túravezető, aki a magyar túravezetők többségét tanítja túravezetésre, a hazai vizek 90%-át, Gemencet is az utolsó nádszálig ismeri, másik minőségében tanár és tréner, tárgyai egy részét a felsőoktatásban angolul tanította, több tréningjét angolul tartja, a szaknyelvet ismeri, nem mondja a kenu tollára, hogy feather....

 

A csapatépítő vízitúra útvonalát befolyásolja a vízállás 

v90525-112432_moment-3-_moment.jpgGemenc mindig szép. Magas vízállás idején pedig - bocsánat az elfogultságért - a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. És Gemencre érdemes alacsonyabb vízállás mellett is jönni. Ugyanis tavasztól októberig elméletileg minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon. Vagyis. Gemencen mindig az erdőben lapátolunk, de magas vízállás idején nem partok és a parti erdők között, hanem "bent" a fák között is kacskaringózunk. Gemenc ugyanakkor enélkül is agyament. Mi úgy fogjuk fel, hogy amikor "bent" a fák között is megyünk, az egyfajta extra bónusz a torta habján. Pontosan ezért több forgatókönyvvel készülünk, bármilyen és minden vízállás esetén a lehető legjobbat adjuk vízitúrázóinknak.

 

1-napos csapatépítő vízitúra lehetséges forgatókönyve

_mg_1140.jpgTalálkozás egyeztetett időpontban, például 9:30-kor Baja-Dunafürdön a Bárka és Ponty utcák sarkánahol segítünk parkolni és a gyors (első) üdvözlés után el lehet menni (kulturált) mosdóba. De lehet a találkozás később is, a korábbi indulás egy körtúrát tesz lehetővé.

Következik a kenuzás majdnem legszebb része a kenupakolás, majd a felszerelés kiosztása és a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

Amíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot.

 

Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.


dsc0944555.jpgA kenuzás megtanulását követően mindenki szinte világbajnok, még egy ismertetőt tartunk, közben naptejezés, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsikban ééééééééés - off we go. 

Azonnal show time. Nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és - magasabb vízállás idején - fák között kanyargás.

 

 


20190609_142859_resized_1.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk a fák között, 8- 10-14 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, és korábban lejönnek inni, szarvasos, vaddisznós, őzes, ha lesz Afrikába el nem indult, akkor fekete gólyás és rétisasos világban. A tempó és a megállások függvényében kb. 4 óra múlva visszaérünk az indulási pontra, amelynek közvetlen közelében parkoltak a nap során ingyen a kocsik vagy busz, ha busszal jött / jön a csapat. Természetesen Baján vagy Baja környékén, ill. akár Pécsett, Szekszárdon, Mohácson mindenki csapat ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik.

 

Fontos: csapatépítő vízitúráinkon is a mentőmellény viselése kötelező.  
 

A gemenci csapatépítő vízitúra megrendelése 
Jelentkezés (megrendelés) a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően egy írásos megrendeléssel (e-mailben).
Egyúttal kérjük majd az innen 
letölthető jelentkezesi-lap-2019-gemenc.doc kitöltés után visszaküldését (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). Fontos! A jelentkezési lapra adatvédelmi okokból elég a résztvevők keresztneveit (pl. Mihály) beírni. A telefonszám, e-mail, állandó lakcím mezőket kérjük NEM kitölteni. 

 

A kenutúra díjának utalása: 

A megrendelést követően előlegbekérőt küldünk és kérjük a csapatépítő vízitúra díjának (át)utalását. Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát.