Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2025. április 21. Gemenci vízitúra, spéci a négyzeten útvonalon

20130730_152618.jpgGemenci kaland-kenutúra Húsvét idején. Fedezz fel Gemencen valami abnormálisan káprázatosat! Húsvét hétfői vízitúra Gemencen rendkívüli útvonalon! Az éppeni vízállás függvényében az amúgy is szenzációs útvonalakhoz képest über-egzotikus útvonalat választunk, hogy olyan hiper-spéci helyen evezhess, ahol amúgy jóformán senki nem jár.

porbolyi-titan-gemenc-vizitura-gemenc-kenutura.jpgTegyük hozzá az igazság kedvéért: általában mi sem itt evezünk a többi gemenci vízitúrán, hiszen a feltöltődött helyeken az év nagy részében amikorra elburjánzik a vízinövényzet, sok helyen nem könnyű evezni. Egy szó mint száz, a vízállás, a résztvevői összetétel, ill. a majdani, szélre vonatkozó előrejelzés alapján választunk majd útvonalat. A két fő esélyes útvonal, hogy vagy a Szeremlei-Dunát (egy leírhatatlanul festői és végtelenül békés állóvíz), vagy a Grébeci-Dunát (ha van olyan, hogy ember előtti világ, akkor ez nagyon az) célozzuk meg. Bármerre is visz a kaland, csodálatos evezgetés vár rád lélegzetelállító tájakon. A vízállás függvényében lehet, hogy szükséges lesz átemelés is, lehet, hogy ki kell majd szállni a hajóból (a szépségnek ára van, de szerencsére az ár csekély). Mindenesetre erre a gemenci kalandtúrára gumicsizmát kérnénk szépen hozni. 

 

betanitas-gemenc.jpgHiperspéci kaland-vízitúra Gemencen

Találkozás a vízitúra napján Baja-Dunafürdőn (ez Baja dunántúli oldalán Baja üdülőtelepe, a "vadon" kezdete) 9:30:00-kor a Ponty és Bárka utcák találkozásánál. Köszönjük a pontos érkezést, mivel az esetleg elkésőket sajnos nem tudjuk megvárni. Kérjük szépen nézzétek meg előre, hogy hova kell érkezni. Már most érdemes a GPS-be, telefonba a Ponty vagy a Bárka utcát beírni. Az "MC Túravezető" feliratos pólót viselő túravezető segít parkolni, a vezetőket eleve megszólítja az: "- MC Gemenc Vízitúra?" kérdéssel. A vízitúrázást most kezdőket, ill. kevésbé tapasztalt vízitúrázókat megtanítjuk a kenu irányítására. Természetesen a betanítás sikere nem szavatolt, de - bocsánat a szerénytelenségért - jól tanítunk. Immár 6 éve nem volt Gemencen olyan hajóegységünk, aki/ami, ha más nem a legénység, vagy a kormányos cseréjével, egy kis variálással vagy éppen úgy, hogy a túravezető beült kormányosnak, ne tudott volna elindulni. Senki nem maradt le a túráról, mindenki tudott jönni. 

20190609_080641.jpgAmíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. Biztonság, biztonság, biztonság, amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot. Kérjük már jóval a gemenci túra előtt, majd az indulás napja felé közeledve alaposan és akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot". Logisztikával kezdünk, mivel a spéci hely közelébe majd (az autókkal) el kell jutni és már reggel kell gondoskodnunk arról, hogy a teleautó-rendszerrel a délutáni hazamenés, kocsihoz jutás is kényelmes legyen.

Aztán jön a gemenci vízitúra-kaland, a szédítően nyugis táj, helyek ahol még SOHA nem jártál, ahol az elmúlt 100 évben rajtad kívül is kevesen, ahol bizonyítod, időutazás márpedig lehetséges. 16:30 körül (a körül, nagyon körülbelül, tehát NE vegyél estére színházjegyet) ér véget a gemenci evezés.

 

20190525_gemenc.jpgHívj / hívjon: +36209342760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com
 

A gemenci vízitúrák díja

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk, amely tartalmazza majd az utalandó összeget, ezen túra a többi gemenci túránkhoz képest a létszámtól függően pár ezer forintos felárat tartalmaz. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását.

gemenci-vizitura-kenutura-3-gemenc.jpg

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A banki közlemény rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját és azt beírni, hogy "Gemenc" (csak, hogy ne mondjuk a Tisza-tavon várjunk). 
A vízitúrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Íme egy kitöltési minta, de ez csak példa. 
7625 Pécs, Csobály u. 42. 2025. április 21. Gemenci vízitúra