Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 18. Vajas-fok: kenuzás egy szürreális világban, mintha nem a Föld bolygón lennél

20130730_152607.jpgVízitúra a Vajas-fokon. A Vajas-fok egy régi Duna-ág. Szürreális. Amikor meglátod, azt mondod majd: "csípjetek meg!". Látjátok, nézitek, de eskü alatt valljátok: teljességgel kizárt, hogy Európában még van ilyen folyó.... Itt bizonyossá válik, hogy szimulációban élünk. Gyere/gyertek evezgetni a Vajas-fokra! Tökéletes vízitúra-terep gyermekes családoknak, baráti társaságoknak, egyéni résztvevőknek. 

 

Miért bízd ránk zsenge életed? 
gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpgMegtanítunk kenuzni, megtanítjuk a kenu irányítását, nálunk a betanítás nem két perc filozófia. Tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanulták, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. Velünk nem frusztráció a vízitúra, mert a kenu nem arra megy, mint amerre akarod. 
Velünk nem szenvedni jössz. A borulás fehér holló. Rendszeresen mentjük más csapatok boruló tagjait, mivel a túravezetőjük "valahol" van a nagy messzeségben. Nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. 
Próbálj meg egy uszodában egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy csak lábtempóval úszol. Soroljuk? Soroljuk! Nálunk van játékokba csomagolt szakmai ismeretterjesztés a vízitúráról..... Nem terheljük túl a kenukat, ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor 4 főnek 5-személyes kenut adunk, vagy a 4 túrázó két kenuban jön.... Minőségi felszerelés, segítőkészség, biztonság. 

 

Vajas-fok vízitúra: kenutúra a Paradicsom és a Nirvána határán
img_20180616_123905.jpg

A nap során két Vajas-fok vízitúra is lesz! Lesz egy, amely 9:30-kor indul, és 13:30-kor ér vissza, és lesz egy délutáni Vajas-fok evezés 14-es kezdéssel, (14-től 18 óráig).

A délelőtti és a délután kenutúra megegyezik, de itt csak a délelőtti evezgetés forgatókönyvét írjuk le, a délután Vajas-fok vízitúra a délelőttivel azonos.

Tehát a délelőtti vízitúrázókkal, a Vajas-fok kenuzás napján 9:30-kor Dusnokon, azon belül pedig az 51-es út mellett (bárhonnan, bármelyik irányból jössz) a "tó" partján találkozunk.

Szóval, ahol az út mellett meglátsz egy "tavat", ott (majdnem) satufék, és kanyar "be". Mondanunk sem kell, hogy a "tó" nem más mint a Vajas-fok, csak itt - alaposan kiszélesedve - tónak tűnik. A (nem száraz) tónak nedves partján pedig nem döglött béka kuruttyol, hanem oda gyertek, ahol látjátok a kenukat és világító pólóban a túravezetőt. Mosdó látogatás után, ha valakinek ez lesz az első vízitúrás napja (nagyon helyes, hogy rátértél a Tao-dra) megtanítjuk a kenuk és csónakok (!!) "vezetését", irányítását. Ez olyan szempontból is különleges vízitúra, hogy csónakokkal is megyünk. Gyakorlás és ismételt wc-vizit után délre tartunk Érsekcsanád felé. Hét-nyolc, de ha van kedv, akár 10 kilométert megtéve megfordulunk és visszalapátolunk. A kenutúra kb. 4-órás lesz. Az evezés végén - az itt parkoló kocsikhoz értél vissza - kérünk egy kis kenutisztítási segítséget, majd irány haza - vagy valamerre. Köszönjük, hogy jöttetek!

 

Vízitúrák Magyarország összes remek vízitúra-terepén! 

20170613_142936.jpgVannak kenutúráink a Szigetközben, www.szigetkozvizitura.hu. Ha nagyon gyakorlott és a kenut tökéletes irányító, a hajót tökéletesen uraló vízitúrázók vagytok, szívesen várunk a Hernádon és a Rábán. www.hernad-vizitura.hu és www.raba-vizitura.hu. A szezon minden napján van vízitúránk a Tisza-tavon (tisza-to-vizitura), és jóformán mindig az Öreg-Túron (www.tiszatura-vizitura.hu). Mindig szép, de tavasszal szuper a bodrogzugi ártér, amit Gemenc testvéreként lehet elképzelni. www.tiszatura-vizitura.hu. Ugyanezen www.tiszatura-vizitura.hu honlapon az egészen szürreálisan gyönyörű Öreg-Túr túráinkat is megtalálod és persze a névadó tiszai kenutúrákat is. Fontos: a mentőmellény viselése kötelező, ill. tilos alkoholt fogyasztani. Nagyon köszönjük megértéseteket és együttműködéseteket ebben is.  

 

Hívj / hívjon +36209342760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com 
 

A vízitúrák díja
 

Egyedi vízitúra a Vajas-fokon
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

Jelentkezés a Vajas-fok vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a Vajas-fok vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását.

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a Vajas-fok vízitúra időpontját és azt beírni, hogy "Vajas-fok" (csak, hogy ne mondjuk a Dráván várjunk). 
A vízitúrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Íme egy kitöltési minta, de ez csak példa. 

5350 Tiszafüred, Igari u. 40. 

2024. július 18.
Vajas-fok kenutúra