Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TPA

20190609_065544_resized.jpgVálaszthatóan 1-, vagy 2-napos, gemenci, csapatépítő vízitúra ajánlat 

 


 

Miért bizza ránk valaki az életét? 
 

 

1. Betanítás

gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpg

Tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. Alaposan megtanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, a kenu arra megy majd, amerre a legénység akarja. Velünk senki nem szenvedni jön. 

 

2. Nálunk ismeretlen a kenuk túlterhelése
Nem indultunk még az életben úgy túrára, hogy egy kenu billegett volna, mert spóroltunk a kenukon. Ha sok egy hajóba 4 fő, adunk további kenukat. Ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor egy 4-es kenuban csak 3 fő ül, de az is lehet, hogy 2.

3. Terepismeret

Igaz, hogy Gemenc nagy víz idején tud csalafinta lenni, de velünk nem fordul elő az hogy ne találjunk ki az ártéri erdőből, akkor is (akkor sem), ha a fák közé akár kilométer mélyen be lehet evezni. Nekünk "nem térkép e táj". 
 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpg

4. Biztonsági kultúra 
Nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbáljon meg bárki egy uszodában nem egy 70 kilós embert, hanem csak egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy kizárólag lábtempóval úszik. Mission impossible. 

5. Érdekes túravezetés
Játékokba csomagoljuk az ismeretterjesztést ..... Pub quiz-szerű kérdésekre adott helyes válaszokkal pontok gyűjthetőek, az a hajó, amelyik a versenyben győz, értékes jutalomra számíthat (túravezetői kézfogás vagy citromsárga Lamborghini)

6. Több fajta kenu (3-, 4-, 5- és 7-fős kenuk, ill. 1-es és 2-es kajakok)
Nem kell aggódni, hogy valaki befér-e a kenuba, hogy billeg majd a hajó, mivel kifejezetten nagy (akár 7-fős) kenukba is szállhatnak a résztvevők.

7. Igény esetén stand-by motoros ladik
(Sajnos) a vízen is éppen úgy lehet valaki rosszul, mint otthon, ill. a munkahelyén. Igény esetén motoros ladik áll készen, hogy a hívástól számított lehető legrövidebb időn belül elérkezzen olyan pontra, ahol átveheti a magát ne adj Isten nem jól érzi túrázót.

8. A szervezetőt kiszolgáljuk információval
A szervező az alábbi linket tájékoztató formájában is megkapja, így a túrázók (a "többiek") információval történő kiszolgálása (bocsánat, plagizáljuk egy kedves partnerünk megtisztelő bókját) "bébikönnyű". https://www.gemenc-vizitura.hu/cikkek/mit-kell-hozni-a-viziturara--hogyan-oltozzunk-/

9. Jó időgazdálkodás
A kenuzás megtanításának van demó szakasza, eközben mindenki naptejezhet, és - akár -eszegetheti a szendvicsét.... 

10. Betanítás és túravezetés angolul

Opcionálisan angol nyelvű túravezetés. Példa. Vezető túravezetőnk pl. olyan túravezető, aki a magyar túravezetők többségét tanítja túravezetésre, a hazai vizek 90%-át, Gemencet is az utolsó nádszálig ismeri, másik minőségében tanár és tréner, tárgyai egy részét a felsőoktatásban angolul tanította, több tréningjét angolul tartja, a szaknyelvet ismeri, nem mondja a kenu tollára blade helyett, hogy feather....

11. No worries... Bármilyen külső körülmény is legyen, a mi megrendelőnk biztonságban van!
A csapatépítő vízitúrára - ha esetleg a víz-, vagy az időjárás közbe szólna - elsődlegesen alternatív helyszínt, másodlagosan további időpontot(okat) ajánlunk fel. 
Ingyen.
 

12. Minden vízállásra fel vagyunk készülve 

v90525-112432_moment-3-_moment.jpgGemenc mindig szép. Magas vízállás idején pedig - bocsánat az elfogultságért - a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. És Gemencre érdemes alacsonyabb vízállás mellett is jönni. Ugyanis tavasztól októberig elméletileg minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon. Vagyis. Gemencen mindig az erdőben lapátolunk, de magas vízállás idején nem partok és a parti erdők között, hanem "bent" a fák között is kacskaringózunk. Gemenc ugyanakkor enélkül is agyament. Mi úgy fogjuk fel, hogy amikor "bent" a fák között is megyünk, az egyfajta extra bónusz eper a torta habján. Pontosan ezért több forgatókönyvvel készülünk, bármilyen és minden vízállás esetén a lehető legjobbat adjuk vízitúrázóinknak, Baja környékén több útvonalból tudunk választani!

13. Pazar alternatív programok az esetlegesen vízre nem szállóknak

Baja egy ékszerdoboz, itt a városnézés nem egy uncsi kultúrprogram, amin túl kell esni. És nem csak kenuval lehet Gemencet bejárni. Biciklivel és gyalog is lehet túrázni, pl. Magyarország legnagyobb fájához a Pörbölyi Titánhoz érdemes elzarándokolni.
 

1-, vagy 2-napos csapatépítő vízitúra lehetséges forgatókönyve

_mg_1140.jpgTalálkozás egyeztetett időpontban, például 9 óra 45-kor pl. Baja-Dunafürdön a Bárka és Ponty utcák sarkánahol segítünk parkolni és a gyors (első) üdvözlés után el lehet menni (kulturált) mosdóba. De lehet a találkozás / érkezés később is.

Következik a kenuzás majdnem legszebb része a kenupakolás, majd a felszerelés kiosztása és a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk. Amíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.


dsc0944555.jpgA kenuzás megtanulását követően mindenki szinte világbajnok, még egy ismertetőt tartunk, közben naptejezés, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsikban ééééééééés - off we go. 

Azonnal show time. Nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és - magasabb vízállás idején - fák között kanyargás. 


20190609_142859_resized_1.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk a fák között, 8- 10-14 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, és korábban lejönnek inni, szarvasos, vaddisznós, őzes, szerencsés esetben (ha lesznek és nem kelnek útra) fekete gólyás és rétisasos világban. Az útvonal, a tempó, a megállások és az IGÉNYEK függvényében kb. 4-5-6 óra múlva visszaérünk az indulási pontra, amelynek közvetlen közelében parkoltak a nap során ingyen a kocsik vagy busz, ha busszal jött / jön a csapat. Természetesen Baján vagy Baja környékén, ill. akár Pécsett, Szekszárdon, Mohácson mindenki csapat ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik.  Kétnapos (vagy akár többnapos) program esetén - a vízállásra is figyelemmel - további szuper helyeken folytatódik a kenuvarázs, a partnerrel egyeztetett kezdési idővel és időtartamban. 

Fontos: csapatépítő vízitúráinkon is a mentőmellény viselése kötelező. 

A gemenci csapatépítő vízitúra díja:

  • 1-napos csapatépítő vízitúra: 399.000 Ft+áfa (max. 40-fős csoport) 
  • 2-napos csapatépítő vízitúra: 799.000 Ft+áfa (max. 40-fős csoport) 
     

A csapatépítő vízitúra megrendelése és visszaigazolása:

A csapatépítő vízitúra megrendelése a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, különösen a mit kell hozni a túrára menüpont, ill. az általános szerződési és részvételi feltételek elolvasását és elfogadását követőenvalamint az ajánlat szíves elfogadását követően, egy, az ajánlatra hivatkozó megrendelő e-maillel történhet. 

Az ÁSZF és az ajánlat elfogadását jelentő megrendelésnek formai követelménye nincsen, történhet egy, az ajánlatra hivatkozó (akár egysoros) e-mail-lel. 

A megrendelést köszönettel visszaigazoljuk. 
 

A kenutúra díjának utalása: 

A visszaigazolást követően díjbekérőt küldünk és kérjük a csapatépítő vízitúra díjának (át)utalását.

Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.

A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
Az utaláskor a banki közlemény rovatba kérjük a számlázási címet irányítószámmal, a csapatépítő túra időpontját és helyét beírni. 

Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát. 

Majd (ideálisan azonnal, ill. minél hamarabb) kérjük az innen letölthető jelentkezesi-lap-2019-gemenc.doc kitöltés után visszaküldését a gemencvizitura@yahoo.com e-mail címre Fontos! A jelentkezési lapon adatvédelmi okokból a résztvevők telefonszámát és e-mail címét kérjük NEM kitölteni. 

A csapatépítő vízitúra lemondása / elállás: 

A csapatépítő vízitúra előtt több mint 120 nappal történő lemondás / elállás esetén a teljes díjat visszautaljuk, 119 és 90 nap között 25% fizetendő, 89 és 45 nap között 50% fizetendő, az utolsó 44 napban történő lemondás / elállás esetén a teljes díj fizetendő.  

Üdvözlettel:

Gyémánt Csilla