Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. június 22. Dél-Gemenci vízitúra: Szeremlei-Holt-Duna

MOST, MOST, MOooooST! Most használd ki, hogy megcsodálhatod azt a Szeremlei-Holt-Dunát, amit máskor (kis víz idején) a túlságosan buja vízinövényzet miatt nem tudunk igazi pompájában megmutatni. Most viszont GYERE, GYERTEK, ha voltatok Gemencen ezerszer akkor is, mert itt a hiperspéci, az elmondhatatlan, a leírhatatlan Szeremlei-Holt-Duna vízitúra!!!!!!!!!! 

 

Vízitúra-őrület Dél-Gemencen: Szeremlei-Holt-Duna

szarvasok-gemenc-77.jpgHa most nem jössz, lehet, hogy a Szeremlei-Duna hosszú időre a bakancslistádon marad! Találkozás a vízitúra napján 9:30 és 10:00 között Szeremlén a kompnál. Szeremle településből egy van az országban, egyetlen Szeremlei-Duna van és egyetlen komp, vagyis BIZTOSAN könnyű lesz idetalálni. Baján a Szeremlei út és a Muskátli utcák határán. Bébikönnyű lesz megtalálni, pontosabbban idetalálni, ha a linkre kattintasz, zoomolható térképet találsz.

Köszönjük a pontos érkezést. Mindenki idejét tiszteletben tartva az esetleges elkésőket nem várhatjuk meg. Már most érdemes a GPS-be, telefonba a címet beírni. A parkolásban majd segít az "MC Túravezető" feliratos pólót viselő túravezető, aki a tanácstalannak látszó vezetőket eleve megszólítja az: - MC Gemenc Vízitúra? kérdéssel, és segít a kocsikat “rendezni”. 

Szeremle Pandúrszigeti komp

A vízitúrázást most kezdőket (emiatt egy pillanatig se habozz, hiszen mindenkinek volt első kenus napja), egyszóval a jó értelemben vett kezdőket, vagy nem nagyon tapasztalt vízitúrázókat megtanítjuk a kenu irányítására. 

Ha van nálatok tejtermék, hús, stb., azt érdemes még a találkozás előtt a szállásotokon hűtőszekrénybe tenni, és már romlandó élelmiszer nélkül jönni a találkozási pontra. 

20190525_114231.jpg

Amikor itt vagy, gyors üdvözlés után el tudsz menni pisilni. A felszerelés kiosztása, és a hajók vízhez vitele után a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

 

vizitura-23_20210505.jpgAmíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.

 

Floodplains, species, habitats | Balaton Limnological Research InstituteA kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban.

Kérjük indulás előtt alaposan és többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot". 
11:00 előtt indulunk. Show time, galériaerdők, és a vízállástól függően az erdői fái közötti evezés vár rád. A vízállástól függően 10-12 km-t teszünk meg az eszementen békés Szeremlei-Dunán és térségében. Nagyon helyes a táj. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében 15:30 körül újra a kenutúra indulási pontján vagyunk. Oda érkeztünk, ahol a nap során parkolt a kocsid. A célba érve még hajótisztításra kérünk, ill.  kérjük, hogy segíts a kenuk visszavitelében, trélerre helyezésében. 

Természetesen Baján vagy Baja környékén, pl. Szeremlén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik. A szálláskeresés a booking.com segítségével kb. 30 mp. lesz.
 

Hívj / hívjon: +36209342760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com 

A Gemenci vízitúrák díja

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
Jelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó. Ha lesz vasúton történő szállítás, akkor a 2. napi kenuszállítási díj és erdei vonatjegy díja helyben fizetendő. 

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét és a gemenci vízitúra időpontját beírni.

Az evezésre jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be! Egyrészt felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás. 

Ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Végül írd be, hogy "Gemenc", hogy tudjuk melyik vízitúránkra jössz és ne - mondjuk - 300 kilométerre egy Mosoni-Duna vízitúrán vagy a Tisza-tavon várjunk. 

Tehát például azt írd be, hogy (ha éppen itt laknál, de nem itt laksz): 


8000 Székesfehérvár, Győrfi tér 2/1.
2024. június 22. Gemenc vízitúra