Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2024. július 17. Vajas-fok vízitúra, a tökéletes családi túra, nyugalom a négyzeten

20130702_133816.jpgVajas-fok vízitúra gyermekes családoknak, baráti társaságoknak, egyéni résztvevőknek. A Vajas-fok egy régi mellékága a Dunának, olyan bűbájos folyócska, hogy lehidalsz tőle. (Bocs.) Szóval a vajas-foki evezés álomszép. Nem szimplán "kár" kihagyni, hanem igazi bűűűűűűűn, elmulasztani ennyi gyönyörűséget. Lehet olyan része, ahol a bedőlt fák miatt nem nyílegyenesen suhanunk, de a túravezető segít...

 

Miért bízd ránk zsenge életed? 
gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpgMegtanítunk kenuzni, megtanítjuk a kenu irányítását, nálunk a betanítás nem két perc filozófia. Tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanulták, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. Velünk nem frusztráció a vízitúra, mert a kenu nem arra megy, mint amerre akarod. 
Velünk nem szenvedni jössz. A borulás fehér holló. Rendszeresen mentjük más csapatok boruló tagjait, mivel a túravezetőjük "valahol" van a nagy messzeségben. Nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. 
Próbálj meg egy uszodában egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy csak lábtempóval úszol. Soroljuk? Soroljuk! Nálunk van játékokba csomagolt szakmai ismeretterjesztés a vízitúráról..... Nem terheljük túl a kenukat, ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor 4 főnek 5-személyes kenut adunk, vagy a 4 túrázó két kenuban jön.... Minőségi felszerelés, segítőkészség, biztonság. 

 

 

Csónak-, és kenutúra a Vajas-fokon. Egy elfelejtett világ
20130704_095226.jpgA vízitúra napján 9:30 és 10:00 között Dusnokon, azon belül pedig az 51-es út mellett (bárhonnan, bármelyik irányból jössz) a "tó" partján találkozunk. Mit jelent az, hogy "tó"? A tó - természetesen - a Vajas-fok, csak itt kiszélesedett állapotában pillantod meg, ezért fog tónak tűnni. A "tó" partján pedig - ahol látjátok a kenukat, csónakokat és 1000 km-ről világító pólóban a túravezetőt - oda gyertek.

Mosdó látogatás után, ha valakinek ez lesz az első napja megtanítjuk a kenuk és csónakok (!!) irányítását, (lesz úgy, hogy csónakban evezel, és lesz úgy, hogy kenuban is lapátolsz a túranap során) majd gyakorlás és ismételt wc-vizit után elszáguldunk északra, Kalocsa irányában. Addig evezgetünk, amíg jólesik, olyan nap lesz, hogy  zokogni fogsz, amikor vége. Annyi szépséget látsz, hogy nem fogsz hinni a szemednek. 

A kb. 4-5-órás Vajas-fok túra végén az indulási pontra jövünk vissza, nemes egyszerűséggel beszálltok a kocsitokba, és a szállásotokra mentek.

 

 

Vízitúrák Magyarország összes remek vízitúra-terepén! 

20170613_142936.jpgVannak kenutúráink a Szigetközben, www.szigetkozvizitura.hu. Ha nagyon gyakorlott és a kenut tökéletes irányító, a hajót tökéletesen uraló vízitúrázók vagytok, szívesen várunk a Hernádon és a Rábán. www.hernad-vizitura.hu és www.raba-vizitura.hu. A szezon minden napján van vízitúránk a Tisza-tavon (tisza-to-vizitura), és jóformán mindig az Öreg-Túron (www.tiszatura-vizitura.hu). Mindig szép, de tavasszal szuper a bodrogzugi ártér, amit Gemenc testvéreként lehet elképzelni. www.tiszatura-vizitura.hu. Ugyanezen www.tiszatura-vizitura.hu honlapon az egészen szürreálisan gyönyörű Öreg-Túr túráinkat is megtalálod és persze a névadó tiszai kenutúrákat is.

Fontos: a mentőmellény viselése kötelező, ill. tilos alkoholt fogyasztani. Nagyon köszönjük megértéseteket és együttműködéseteket ebben is.  

 

Hívj / hívjon +36209342760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com 
 

A vízitúrák díja
 

Egyedi vízitúra a Vajas-fokon
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

Jelentkezés a Vajas-fok vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a Vajas-fok vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását.

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a Vajas-fok vízitúra időpontját és azt beírni, hogy "Vajas-fok" (csak, hogy ne mondjuk a Dráván várjunk). 
A vízitúrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Íme egy kitöltési minta, de ez csak példa. 
gemenci-vizitura-kenutura-3-gemenc.jpg

 
 

5000 Szolnok, Mókus u. 18.
2024. július 17.
Vajas-fok vízitúra