Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gemenci csapatépítő vízitúra ajánlat Bonafarm

20190609_065544_resized.jpgCsoportos gemenci vízitúrára vonatkozó ajánlat
Miért bizza ránk valaki az életét? 

1. Betanítás

Tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. 

Alaposan megtanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, a kenu arra megy majd, amerre a legénység akarja. Velünk senki nem szenvedni jön. 
 

gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpg2. Nálunk ismeretlen a kenuk túlterhelése
Nem indultunk még az életben úgy túrára, hogy egy kenu billegett volna, mert spóroltunk a kenukon. Ha egy hajóba "sok" a 4 fő, adunk további kenukat. Ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor egy 4-es kenuban csak 3 fő ül, de az is lehet, hogy 2. Vagy 5-fős, vagy 7-fős kenu(ka)t biztosítunk.

 


gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpg3. Terepismeret

Nagyvíz idején az ártér kellemesen csalafinta, de jobban ismerjük minden négyzetmilliméterét mint a tenyerünket. Velünk nem fordul elő az hogy ne találjunk ki ....

Nekünk "nem térkép e táj". Persze anno tévedtünk el mi is, de azért az utóbbi 20 évben ....
 

4. Biztonsági kultúra 
Minden a biztonságról szól. Például nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbáljon meg bárki egy uszodában nem egy 70 kilós embert, hanem csak egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy kizárólag lábtempóval úszik. Mission impossible.

gemenc-viitura-101-mi.jpg5. Érdekes túravezetés
Játékokba csomagoljuk az ismeretterjesztést ..... Pub quiz-szerű kérdésekre adott helyes válaszokkal pontok gyűjthetőek, az a hajó, amelyik a versenyben győz, értékes jutalomra számíthat (túravezetői kézfogás vagy citromsárga Lamborghini)

 

20180420_144557_resized_2.jpg6. Több fajta kenu (3-, 4-, 5-, 7-fős kenuk, ill. 1-es és 2-es kajakok)
Nem kell aggódni, hogy valaki befér-e a kenuba, hogy billeg majd a hajó.

7. Igény esetén stand-by motoros ladik
(Sajnos) a vízen is éppen úgy lehet valaki rosszul, mint otthon, ill. a munkahelyén. Mellkasi fájdalom, gyomorrontás, reflux-tünetek, millió oka lehet annak, hogy a legrosszabbkor lesz valaki rosszul. Igény esetén motoros ladik áll készen, hogy a hívás beérkeztétől (Gemencen sok helyen nincs térerő) a lehető legrövidebb időn belül elérkezzen olyan pontra, ahol átveheti a magát - ne adj Isten - nem jól érzi túrázót.

img_20190601_141502_resized.jpg8. A szervezetőt kiszolgáljuk információval
A szervező az alábbi linket tájékoztató formájában is megkapja, így a túrázók (a "többiek") információval történő kiszolgálása könnyű és kényelmes. 

9. Jó időgazdálkodás
A kenuzás megtanításának van demó szakasza, eközben mindenki naptejezhet és - akár - fogyaszthatja elemózsiáját.

10. Betanítás és túravezetés angolul is

Opcionálisan angol nyelvű túravezetés. 

porbolyi-titan-gemenc-vizitura-gemenc-kenutura.jpg11. A csapatépítő vízitúra melletti alternatív programok azoknak, akik nem szeretnének kenuba szállni

 • Tanösvény-látogatás
 • Vezetett túra motoros csónakkal (egy csónakban 5 felnőtt foglalhat helyet) 2-órás időtartamban
 • Túra a gemenci erdőben
 • Magyarország legszélesebb fája (a Pörbölyi Titán)
 • Horgászat
 • Kerékpár-túra
 • Bajai halászlé főzése bográcsban

 

A csapatépítő vízitúra útvonalát a vízállás befolyásolja 

v90525-112432_moment-3-_moment.jpgGemenc mindig szépséges. Magas vízállás idején pedig - bocsánat az elfogultságért - a világ egyik legszebb vízitúra-terepe. A zöldár idején Gemenc hihetetlen lehetőség egy, a bodrogzugi ártér vízitúráit idéző, ugyanakkor sok szempontból párját ritkító lapátolásra, vagyis, egy überszuper ártéri evezésre. Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje. Muszáj látni. Ehhez hasonló vízi világot túl sok helyen nem láthatunk. Amikor a Duna Gemenc környékén elönti az árteret, akkor nem csak a holt-ágakon, hanem bent az erdőben is barangolunk kenukkal. És Gemencre érdemes alacsonyabb vízállás mellett is jönni. Ugyanis tavasztól októberig mindig, elméletileg minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon. Vagyis. Gemencen mindig az erdőben lapátolunk, de magas vízállás idején nem partok és a parti erdők között, hanem "bent" a fák között is kacskaringózunk. Gemenc ugyanakkor enélkül is agyament. Mi úgy fogjuk fel, hogy amikor "bent" a fák között is megyünk, az egyfajta extra bónusz a torta habján. 

 

1-napos vízitúra Gemencnél: csodakenuzás a Vén- és Cserta-Duna vidékén

_mg_1140.jpgKérjük, hogy jóval a csapatépítő vízitúra előtt mindenki alaposan és többször is nézze át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot".

Aztán eljön a várva várt túra napja.

Találkozás 9 óra 29 és 9:59 között az e-mailben is egyeztetett helyen, ahol gyors üdvözlés után el lehet menni mosdóba. 

Következik a kenuzás majdnem legszebb része a kenupakolás, majd a felszerelés kiosztása és a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk. Amíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.
dsc0944555.jpgA kenuzás megtanulását követően bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsi(k)ban / buszban.

Azonnal show time, a spéci Gemenc-hangulat, galériaerdők, és - magasabb vízállás idején - fák között kanyargásos evezés vár a résztvevőkre.

A túrába illesztett játékos verseny (amik nem fizikai, hanem szellemi versenyek, pl. minden kenu megtippeli egy "átlagos" hód által kidöntött fák számát, a hazai rétisas állomány nagyságát, stb.) izgalmas, érdekes formája az ismeretterjesztésnek, Gemenc bemutatásának. 


20190609_142859_resized_1.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk a fák között, 10-14 km-t teszünk meg az eszementen békés - ha csendben evezünk, és korán lejönnek inni - a szarvasos, vaddisznós, őzes, fekete gólyás és rétisasos világban. Meg fog szakadni a résztvevők szíve, de a tempó és a megállások függvényében 4 óra múlva leérünk az indulási pontra, amelynek közvetlen közelében parkoltak a nap során ingyen a kocsik vagy busz. 

Ciszterci Ház - Baja, apartman - Ciszterci Ház - Baja, apartmanSzállás:
Az egynapos csapatépítéshez sokszor nem szükséges szállás, de ha igen, akkor - természetesen - Baján vagy Baja környékén a csapat ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik. Amikor nem bajai kolléga vezeti a túrát, vagy több túravezető van, mi Baján belül az érték-ár arányban messze-messze legjobb ciszteri házban szállunk meg, jószívvel javasoljuk (cisztercihazbaja.hu)
 

A gemenci vízitúra díja:

 • 105.000 Ft + 27% áfa / csoport (max. 7 fő) vagy
 • 140.000 Ft + 27% áfa / csoport (max. 7 fő), amely egy bajai halászleves ebédet is tartalmaz. 
   

A csapatépítő vízitúra lemondása: 

A csapatépítő vízitúra előtt több mint 120 nappal történő elállás esetén a teljes díjat visszautaljuk, 119 és 90 nap között 25% fizetendő, 89 és 45 nap között 50% fizetendő, az utolsó 44 napban történő elállás esetén a teljes díj fizetendő. 

Fontos: vízitúráinkon a mentőmellény viselése kötelező.  

A csapatépítő vízitúra megrendelése, díjfizetés:
A vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók (pl. a mentőmellény viselése kötelező), a mit kell hozni a túrára menüpont, ill. az általános szerződési és részvételi elolvasát követően, egy, az ajánlatra hivatkozó e-maillel történhet.

A megrendelést köszönettel visszaigazoljuk, díjbekérőt küldünk és kérjük a díj utalását. 
Az utaláshoz az adatok:
Kedvezményezett: MediaComm Kft.

A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba kérjük a számlázási címet irányítószámmal, a túra időpontját és helyét beírni. 
Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát. 

Célszerűen a megrendeléskor, vagy a megrendelés után minél hamarabb, de legkésőbb a túra előtti két héttel kérjük az innen letölthető jelentkezesi lapot kitöltés után visszaküldeni (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). Fontos! A jelentkezési lapra adatvédelmi okokból elég a résztvevők keresztneveit (pl. Mihály) beírni. A telefonszám, e-mail, állandó lakcím mezőket kérjük NEM kitölteni. 

Átregisztrálási díj: 1.700 Ft/fő/nap (ha a túra valamilyen természeti körülmény (jégeső, vihar, Covid..) biztonságosan nem megtartható, vagy ha nagyon mostohák a körülmények, akkor az átreg. díj ellenében további időpontokat is biztosítunk.

Javasolt az utazási biztosítás, benne útlemondási biztosítás kötése, amely bármelyik biztosítónál köthető, a biztosítási díj jellemzően a túradíj 2.5%-a.