Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Dráva vízitúra, Dráva vízitúrák, Dráva kenuzás

drava-vizitura-22.jpgDráva és Mura is, ahogyan ti szeretnétek. Akkor, amikor ti szeretnétek. Gemenc mellett a Dráván és a Murán is kínálunk vízitúrákat családoknak, baráti társaságoknak, sport-, és túraegyesületeknek, gimnáziumi osztályoknak, egyetemi csoportoknak. A Dráván és a Murán is csoda-vízitúrákkal várunk, ha te is úgy definiálod a vízitúrát mint mi....

Hozzánk a viselkedni tudó, normális stílusú túrázók jönnek. A mi túrázóink nem hangos böfizésen röhögnek. Aki velünk jön, nem non-stop "b**** meg a" stílusban csacsog. A mi vízitúrázóink meg tudják várni a sörrel az estét. A mi vendégeinknek evidensen szent, hogy nem szemetelünk. Hogy melegben is viselni kell a mentőmellényt? Nem a világ vége. Aki (ha egyáltalán dohányzik) a csikket nem gondosan a lábbujjával a kavicsba/földbe ássa, uram bocsá' a vízbe dobja, hanem szelencébe gyűjti. Aki tudja, hogy a zátonyfészkelő madarakra vigyázunk, adott esetben ki sem kötünk, mert mi vagyunk most az ő vendégeik. Pláne nem akar a magasparton a fészek bejárathoz mászva telefonnal makrofotót készíteni a gyurgyalag fiókákról. Nem, nem kell szentfazéknak lenni, de egy kis szép lélek nem árt. Ha Te is ilyen vagy, ha mesélő túravezetőkre vágysz, tisztelettel várunk! Jöhettek 1-, és jöhettek többnapos Dráva-, és/vagy Mura-kenuzásra is. 
 

34-mura-drava-vizitura.jpg

Fontos! A kétnapos kenutúra egészen pontosan két, egymást követő napon tartott egynapos Dráva vízitúra, tehát a Dráva partot az első napi Dráva túra végén ELHAGYJUK, kvázi hírmondónk sem marad. Még a sátras vendégek is "bent" egy panzió, ill. vendégház udvarán, vagy kempingben sátraznak. Másnap délelőtt úgy jövünk ki a partra, hogy éjjelre senki nem maradt kint aludni a Dráva parton. (Megjegyzés. Ha viszont a Dráva-parton szeretnétek sátrazni és többnapos túra izgatja a fantáziátokat, akkor az engedélyezési rendszer miatt legkésőbb március 31-ig a többnapos olyan túrára le kell adni a jelentkezést). Természetesen akkor is jelentkezzetek minél korábban, ha egy- vagy kétszer egynapos vízitúra érdekel, mivel erre is csak úgy kaphatunk engedélyt, ha az aznapi létszám nem éri a 100 főt. Szerencsére az egynapos Dráva túrák esetén az engedélyezésnek nincs tárgyév márc. 31-es határideje és az engedélyek kiadása (le a kalappal) villámgyors. Lehet, hogy 10 perc (tényleg), de (max.) három nap alatt akkor is talál a Nemzeti Park az engedély aláírására jogosultat, ha izlandi gyerekek potyognak az égből.

 

drava-vizitura-te-101-horvatorszagbol.jpgBaranyai, Somogy, Zala megyei cégeknek a Dráva és/vagy a Mura ideális csapatépítési helyszín! 
A céges Dráva-evezésen, vagy egy céges Mura-murin (csapatépítő vízitúrán) - értelemszerűen - csak az adott cég, vagy oktatási intézmény, vagy önkormányzat vagy kórház, stb. munkatársai vannak jelen. Várjuk hívását / hívásodat (+36209342760). Kérdezünk és egyeztetünk. Hány fő, mikor? Kenus tapasztalat, mind a vezérevezősök, mind a kormányosok esetén... Ha nem is gramm pontossággal, de hozzávetőleg a testsúlyok. Fogyatékkal élők a csapatban? Távra vonatkozó igények, időbeosztással kapcsolatos elképzelések. Hogyan (busz vagy kocsik vagy vonat) jönne a csapat? A távra vonatkozó óhaj-sóhaj, esetleges biztosító motoros csónakra vonatkozó igény, szállás, étkezés. És 24 órán belül küldjük részletes ajánlatunkat. A minket megtisztelő céges partnerek csapatainak a csillagot lehozzuk az égről, csak a biztonsági kérdésekben nem kötünk kompromisszumot. +36209342760 vagy drava_vizitura@yahoo.com


Velünk a Dráván is biztonságban lehetsz! 
img_20180913_102058.jpgA vízitúra veszélyes üzem. Komolyan kell venni. A vízre szállás előtt megtanítunk JÓL kenuzni. A Dráva partján kezdjük, aztán "lájtosabb" helyen jön a próbálgatás, gyakorlás. Szakmailag felkészülten, türelemmel tanítjuk meg, hogy hogyan kell a kenut irányítani. Jól tanítunk. Másik sapkáinkban egyetemi oktatók, tanárok, trénerek, felnőttképzési szakértők vagyunk. Velünk/nálunk megtanulsz kenuzni! Nálunk 99.9%-os az esélye, hogy nem fogtok borulni. 
Nem kizárt, de nem jó. És nem csak azért fehér holló a borulás, mert jól tanítunk. Hanem azért is, mert a piaci árú vízitúrán a kenukból többet, ill. eleget adunk. Az egyes kenukat NEM terheljük túl. Nálunk nem kell egy 38, vagy éppen 45 km-es Dráva-túra minden másodpercében a fenséges táj élvezete helyett attól rettegned, hogy melyik pillanatban borultok, mert állandóan billeg a hajó.

 

Hol túrázz a Dráván? 

Kérünk szépen egy hívást, egyeztessünk! +36209342760 vagy drava_vizitura@yahoo.com

  • Őrtilos - Vízvár (45 km)
  • Vízvár - Barcs (38 km) 
  • Vízvár - Heresznye (7 km)
  • Barcs - Szentborbás (19-20 km)
  • Szentborbás - Drávasztára (17 km)
  • Drávasztára - Vejti (18 km)
  • Vejti - Drávaszabolcs (20 fkm)
  • Vejti alatti horvátországi szakasz(ok) (!)