Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gemenci vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban az egész családnak

dsc0944555.jpgGemenc-vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban! Nem egy átlagos vízitúra, pedig az átlagos vízitúra is fantasztikus .....

Gemenc mindig jó, de amikor a fák közé is be tudunk evezni, akkor egy külön kategória.  


Vannak előre meghirdetett időpontban tartott gemenci kenutúráink (ezek a vízitúra turnusok) és kérhettek gemenci vízitúrát BÁRMILYEN más időpontra!  

 

 

20190701_gemenci-kenutura-gemenc-vizitura.jpgA kétnapos kenutúrákból jöhettek egynapos vízitúrákra is, választhatod a túrából, csak a szombatot vagy csak a vasárnapot. 

 

 

 

 

Még nem vízitúráztál? Senki sem kenuban született! Mindenkinek volt első kenus napja, megtanítunk kenuzni!

 

Nagyon jól tanítunk, velünk nem szenvedés a kenutúra. 

Gemenc mindig szépséges, de időszakosan, ha megbocsátod az elfogultságot, szerintünk a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe.

 

 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgHozzá csak a Szigetköz, a Tisza-tó, az Öreg-Túr, a Bodrogzug, a Rába, a Hernád stb. ....:)) fogható. Vagyis sok, tényleg lenyűgöző vízitúránk van, mindegyik másért fantasztikus, Gemenc az erdőben való tekergés lehetősége miatt hiper-über-különleges. 

 

 

 

 

 

Magas vízállás idején  hihetetlen lehetőség egy, a bodrogzugi ártér túrákhoz hasonló, sok szempontból párját ritkító lapátolásra. Nem mellékesen Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje. 

 

 

 

 

p90525-112422.jpgMuszáj látni. Ehhez hasonló vízi világot túl sok helyen nem láthatunk. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tavasztól októberig minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon, amikor pedig a Duna Gemenc környékén elönti az árteret, akkor nem csak a holt-ágakon, hanem bent az erdőben is barangolunk kenukkal. Pontosabban mindig az erdőben lapátolunk, de van úgy, hogy nem partok és a parti erdők között, hanem a fatörzsek között is kacskaringózunk. 

 

 

 

20190609_gemenci-kenutura_1.jpgGemenc enélkül is agyament, ha viszont a fák között is barangolunk a kenukkal, az már csak a bónusz eper a torta habján. (Szóval torta és hab mindig van.....:))

 

 

 

 

 

 

1. napi vízitúra Gemencnél: csodakenuzás (vagy csodakajakozás) a Vén-Duna vidékén

20190609_gemenc-kenutura-gemenci-kenuzas_resized.jpgTalálkozás a vízitúra napján 9 óra 59 perckor. A találkozás helye: 6500 Baja, Bajának az üdülő övezete és azon belül a Ponty és Bárka utcák sarka. 


 

 

 

 

 

A vízitúrázást most kezdőket (emiatt egy pillanatig se habozz, hiszen mindenkinek volt első kenus napja), egyszóval a jó értelemben vett kezdőket, vagy nem nagyon tapasztalt vízitúrázókat megtanítjuk a kenu irányítására. 

 

gemenc-viziitura-gemenci-kenutura-evezes.jpgHa van nálatok tejtermék, hús, stb., azt érdemes még a találkozás előtt a szállásotokon hűtőszekrénybe tenni, és már romlandó élelmiszer nélkül jönni a találkozási pontra.

 

 

 

 

Amikor itt vagy, gyors üdvözlés után el lehet menni mosdóba. 

A felszerelés kiosztása, és a hajók kb. 5 perces vízhez vitele (gurítása) után a 
kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

 

20190525_114231.jpgAmíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot.

 

 

 

Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.

 


gemenc-vizitura-arteri-gemenc-15.jpgA kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban. Fürdőruhát érdemes hozni és két nagy szemeteszsákot hozzatok. Kérjük indulás előtt alaposan és akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot". 
11:30 körül indulunk. 

 

 

 


Azonnal show time, Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, vagy ha éppen szerencsésen magas a vízállás, az erdői fái közötti evezés vár rád. 


20190524_101953_resized.jpgA vízállástól függően 10-14 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, szarvasos, vaddisznós, őzes Vén-Dunán és térségében. 

 

 

 

 

 

 

Meg fog szakadni a szíved, de a vízállástól függő útvonal, a tempó és a megállások, ill. a pihenő hosszának függvényében az indulástól számított körülbelül 5 óra múlva véget is ér a kenutúra.

Közben lesz olyan rész, ahol meg kell húzni a lapátokat.

p90525-144015.jpgVégül a vízitúra befejezése feletti szomorúságunk miatt zokogva leevezünk az indulási pontra, ahol a nap során parkolt a kocsid. Itt még hajótisztításra kérünk és kérjük, hogy segíts a kenuk visszavitelében, ill. trélerre rakásában. 

 

 

 

 

Ha a nulladik napon jöttök, vagy ha maradtok még, Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik, a szálláskeresés a booking.com segítségével nagyon egyszerű. 

 

 

 

2. napi gemenci vízitúra: eufória
gemenc-kenutura-20180422_08.jpgÉletedben hányszor láttál fekete gólyát? 20 méterről?

 

 

 

 

Tudtad-e, hogy a réti sas szárnyának fesztávolsága elérheti a 250 cm-t, de ha éppen nem akkor átlag 230 centi? Szállt-e már 15 méterre feletted? A part szélén békésen turkáló vaddisznó anyuci szokott-e veled "kocaszemet nézni", majd - ha nem talál elég érdekesnek - vonul-e be peckesen a 6 kis csíkos hátújával a sűrűbe. Itt ez megtörténhet. Ha eljössz Gemencre, lehet, hogy utána soha nem fogsz menni állatkertbe. 

 

 

20190524_gemenc-vizitura-4_resized.jpgMindig minden a körülményektől, medertől, széltől, vízállástól függ.

 


Ha be lehet menni a fák közé, akkor a kenutúra második napján is Baja-Dunafürdőről, ha nem, Érsekcsanádról indulunk.  

 

 

 

 

 

Ha kétnapos Gemenc-túrára jöttetek, és már tegnap is voltatok kenuzni, 9:29-re gyertek ki az első napon egyeztetett helyre. 

 

gemenc-olah-zoli_20180421_11.jpgHa valaki a második napon kapcsolódik be a kenutúrába (lehet!)akkor Te / Ön is 9:29-re érkezzen az e-mailen elküldött helyre. 

 

 

 

 

 

Ha a kétnapos túrának csak a 2. napjára, tehát egyetlen napra jönnétek, de még nem kenuztatok, akkor reggel 8-kor tanítunk meg kenuzni a szinte állóvíznek tekinthető Vén-Duna öblösödésében.

Ha Érsekcsanádról indulunk, akkor a sofőröket a kenutúra végén visszarepítjük a reggel ott hagyott autókhoz. 

Naptejezés, bepakolás, wc-látogatás és a vízre szállás után hamarosan - jórészt a vízállástól függően - vagy a Duna egyik szupi fattyú ágán, vagy ha a vízállás megengedi, a fák között tekergünk. Tekergünk, cikázunk és megállunk. Nem akarunk pátosszal teli, ünnepélyeskedő szent fazekaknak tűnni, de az erdő és a víz hihetetlen békéje rád is átragad. Leírhatatlan a csivitelő madarak koncertjében, mélyen bent az erdőben, és vízen ringatózva csak "lenni". Tényleg nincsenek rá szavak. Meg kell tapasztalnod. 

 


20190524_073313_resized.jpgVadregényes helyen állunk meg ebédelni. 14 vagy 19,9 km-es álom vízitúra után 16:30 körül érkezünk, hajómosás után búcsú, de ne szomorkodj, hiszen jöhetsz akár már egy hét múlva is valamelyik másik vízitúránkra. 

 

 

Fontos: a mentőmellény viselése kötelező

 

 

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com

 

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-2019-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

 

 

Korlátozott számban kajakkal is jöhettek, a kajak felára 2000 Ft/nap/fő, mind a kettes, mind az egyes kajak esetén. A jelentkezési lapot küldő e-mailben kérjük jelezd, ha kajakkal szeretnél jönni, ne itt derüljön ki, hogy (már) nem tudunk adni. 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni napon vagy a visszaigazolást követő 2. napon kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó. 
A szállás díját az általad választott szállásadónak közvetlenül fizeted. Bizonyos túráink során erdei kisvasúttal szállítjuk be az ártér "közepébe" a kenukat. Ilyenkor az erdei kisvonatra a vonatjegy díja helyben a kisvasút pénztárában fizetendő
Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját és a "Gemenc" szót beírni. A túrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Tehát például azt írd be, hogy: 

4400 Nyíregyháza, Záhonyi tér 33. 

2022. július 4-5.
Gemenci vízitúra