Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ernst & Young

20190609_065544_resized.jpg1-napos, gemenci, csapatépítő vízitúra ajánlat az Ernst and Young részéreMiért velünk? 
1. Betanítás
SOHA nem láttuk - pedig sokszor egymás mellett szállunk be - hogy nemes versenytársunk VALAHA megtanította volna "normálisan" a kenuzást. Ami - ráadásul csak a parton, csak elméletben, két perc (!) alatt - ezen a címen zajlik, azt keserű iróniával hívhatnák viccnek, de abszurd hazardírozás emberek életével. 

 

gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpg

Mi tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. Alaposan megtanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, a kenu arra megy majd, amerre a legénység akarja. Velünk senki nem szenvedni jön. 

 

2. Nálunk ismeretlen a kenuk túlterhelése
Nem indultunk még az életben úgy túrára, hogy egy kenu billegett volna, mert sóherek voltunk, mert spóroltunk a kenukon. Ha sok egy hajóba 4 fő, adunk további kenukat. Ha a résztvevők súlya azt indokolja, akkor egy 4-es kenuban csak 3 fő ül, de az is lehet, hogy 2.

3. Terepismeret

Igaz, hogy Gemenc nagy víz idején tud csalafinta lenni, de az valahol szürreálisan bizarr, hogy 2019. június 9-én versenytársunk túravezetője elvesztette (!) a túrázóit mélyen az erdőben a fák között, mert túlságosan lefoglalta, hogy megtalálja a kivezető utat. Nekünk "nem térkép e táj". 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpg

4. Biztonsági kultúra 
Nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbálj meg egy uszodában nem egy 70 kilós embert, hanem egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy csak lábtempóval úszol.

5. Érdekes túravezetés
Nálunk lehet játékokba csomagolt szakmai ismeretterjesztés a vízitúráról..... Pub quizz-szerű kérdésekre adott helyes válaszokkal pontok gyűjthetőek, az a hajó, amelyik a versenyben győz, értékes jutalomra számíthat (túravezetői kézfogás vagy citromsárga Lamborghini)

 

 

A csapatépítő vízitúra útvonalát befolyásolja a vízállás 

v90525-112432_moment-3-_moment.jpgGemenc mindig szépséges. Magas vízállás idején pedig - bocsánat az elfogultságért - a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. És Gemencre érdemes alacsonyabb vízállás mellett is jönni. Ugyanis tavasztól októberig mindig, elméletileg minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon. Vagyis. Gemencen mindig az erdőben lapátolunk, de magas vízállás idején nem partok és a parti erdők között, hanem "bent" a fák között is kacskaringózunk. Gemenc ugyanakkor enélkül is agyament. Mi úgy fogjuk fel, hogy amikor "bent" a fák között is megyünk, az egyfajta extra bónusz a torta habján. Pontosan ezért több forgatókönyvvel készülünk, bármilyen és minden vízállás esetén a lehető legjobbat adjuk vízitúrázóinknak.

 

 

1-napos csapatépítő vízitúra

_mg_1140.jpgTalálkozás egyeztetett időpontban, például 9 óra 59-kor Baja-Dunafürdön a Bárka és Ponty utcák sarkánahol segítünk parkolni és a gyors (első) üdvözlés után el lehet menni mosdóba. Következik a kenuzás majdnem legszebb része a kenupakolás, majd a felszerelés kiosztása és a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

Amíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot.

 

Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.


dsc0944555.jpgA kenuzás megtanulását követően mindenki szinte világbajnok, még egy ismertetőt tartunk, közben naptejezés, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban ééééééééés - off we go. Indulunk. 

 

 

 

Azonnal show time. Nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és - magasabb vízállás idején - fák között kanyargás.

 

 


20190609_142859_resized_1.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk a fák között, 10-14 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, és korábban lejönnek inni, szarvasos, vaddisznós, őzes, fekete gólyás és rétisasos világban. A tempó és a megállások függvényében kb. 4 óra múlva visszaérünk az indulási pontra, amelynek közvetlen közelében parkoltak a nap során ingyen a kocsik vagy busz, ha busszal jött / jön a csapat. Természetesen Baján vagy Baja környékén, ill. akár Pécsett, Szekszárdon, Mohácson mindenki csapat ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik.

Fontos: csapatépítő vízitúráinkon is a mentőmellény viselése kötelező.  

A gemenci csapatépítő vízitúra díja:

  • 350.000 Ft+áfa (max. 35-fős csoport)

Jelentkezés a gemenci csapatépítő vízitúrára 
Jelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-2019-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). Fontos! A jelentkezési lapra adatvédelmi okokból elég a résztvevők keresztneveit (pl. Mihály) beírni. A telefonszám, e-mail, állandó lakcím mezőket kérjük NEM kitölteni. 

 

A kenutúra díjának utalása: 

A jelentkezést követően előlegbekérőt küldünk és kérjük a csapatépítő vízitúra díjának (át)utalását. Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát.