Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Céges, csapatépítő vízitúrára vonatkozó javaslat és ajánlat

20190609_065544_resized.jpgGemenci, csapatépítő vízitúra választhatóan 1 vagy 2 napban. 
 

 

 

 

 

Miért velünk? 
Gemencen még SOHA nem láttuk - pedig egymás mellett szállunk be - hogy nemes versenytársunk VALAHA megtanította volna normálisan a kenuzást. Ami - ráadásul csak a parton, és csak elméletben, és két perc (!) alatt - ezen a címen zajlik, azt keserű iróniával hívhatnák viccnek, de abszurd hazardírozás emberek életével.

Mi tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. 

 

gemenc-kenuzas-gemenci-evezes.jpgAlaposan megtanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, mert a kenu nem arra megy, mint amerre akarod. 
Velünk megspórolod a tehetetlenség nyomasztó érzését, velünk nem szenvedni jössz.

 

 

2019. június 9-én versenytársunk túravezetője elvesztette (!) a túrázóit, hiszen életében először evezett be mélyen az erdőbe a fák közé. 
Nálunk a túravezető nem egy pólóban evez, ugyanis mentőmellény nélkül LEHETETLEN menteni. Próbálj meg egy uszodában nem egy 70 kilós embert, hanem egy 5 (!) kilós súlyt úgy a víz fölé emelni, hogy csak lábtempóval úszol. Soroljuk? Nálunk van játékokba csomagolt szakmai ismeretterjesztés a vízitúráról.....

 


 

 

A csapatépítő vízitúra útvonalát a vízállás befolyásolja 

v90525-112432_moment-3-_moment.jpgGemenc mindig szépséges. Magas vízállás idején pedig - bocsánat az elfogultságért - a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. Hozzá csak a Szigetköz, a Tisza-tó, az Öreg-Túr, a Bodrogzug, a Rába, a Hernád stb. ....:)) fogható. A zöldár idején Gemenc hihetetlen lehetőség egy, a bodrogzugi ártér vízitúráit idéző, ugyanakkor sok szempontból párját ritkító lapátolásra, vagyis, egy überszuper ártéri evezésre. 

Gemenc-térségében sok szempontból Szigetköz-kaliberű öröm vár ránk. Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje. Muszáj látni. Ehhez hasonló vízi világot túl sok helyen nem láthatunk. Amikor a Duna Gemenc környékén elönti az árteret, akkor nem csak a holt-ágakon, hanem bent az erdőben is barangolunk kenukkal. És Gemencre érdemes alacsonyabb vízállás mellett is jönni. Ugyanis tavasztól októberig mindig, elméletileg minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon. 

 

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgVagyis. Gemencen mindig az erdőben lapátolunk, de magas vízállás idején nem partok és a parti erdők között, hanem "bent" a fák között is kacskaringózunk. Gemenc ugyanakkor enélkül is agyament. Mi úgy fogjuk fel, hogy amikor "bent" a fák között is megyünk, az egyfajta extra bónusz a torta habján. 

 

 

 

 

1-napos csapatépítő vízitúra vagy kétnapos program esetén az 1. napi csapatépítő vízitúra Gemencnél: csodakenuzás a Vén- és Cserta-Duna vidékén

_mg_1140.jpgTalálkozás egyeztetett időpontban, például 9 óra 59-kor, vagy 11 órakor az e-mailben is egyeztetett helyen, ahol gyors üdvözlés után el lehet menni mosdóba. Következik a kenuzás majdnem legszebb része a kenupakolás, majd a felszerelés kiosztása és a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.


 

 

 

 

Amíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot.

 

Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.


dsc0944555.jpgA kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban (kérjük alaposan és akár többször is nézze át mindenki a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot") és amikor mindenki őrülten ügyes, akkor indulunk. 

 

 

 

Azonnal show time, a nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és - magasabb vízállás idején - fák között kanyargásos evezés vár rád. 

 


20190609_142859_resized_1.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk a fák között, 10-14 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, és korábban lejönnek inni, szarvasos, vaddisznós, őzes, fekete gólyás és rétisasos Vén- és Cserta-Dunán és térségében. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében 3.5-4-5 óra múlva újra nyílt vízen leérünk az indulási pontra, amelynek közvetlen közelében parkoltak a nap során ingyen a kocsik vagy busz, ha busszal jött / jön a csapat. 

 

Természetesen Baján vagy Baja környékén mindenki csapat ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik.

 

 

 

20190701_gemenci-kenutura-gemenc-vizitura.jpg2. napi gemenci csapatépítő vízitúra - értelemszerűen ezt csak akkor kérjük elolvasni, ha kétnapos program iránt érdeklődnek.

Javasoljuk, hogy legkésőbb 9-kor kezdjük a vízitúrát, a "hajnali :)" kezdés oka nem véletlen, mivel szép távot szeretnénk nagyon kényelmes tempóban, sok szünettel megtenni. A kezdés helyét egyeztetni kell, ugyanis az aktuális vízállás függvényében optimalizáljuk a vízre szállás helyét. Ha magas a vízállás, a vízitúra 2. napján is Baja-Dunafürdőről indulunk, és a Káposztás-Dunát övező tavakban tobzódunk, örömködünk. Ha pedig a vízállás nem olyan magas, akkor Érsekcsanádról startolunk. Naptejezés, bepakolás, wc-látogatás és a vízre szállás után megragadjuk a lapátokat és hurrá! Az indulási pont és útvonal függvényében vagy mélyen beevezünk a gemenci ártérbe vagy a Gemenc szívének számító Rezéti-Dunán csorgunk le. A Rezéti-Duna egy tüneményes ún. fattyúág. Ha pedig a vízállás úgy akarja (hívjuk ezt "közepes" vízállásnak) akkor kicsit, mondjuk 20-50 méterre a Rezéti-Dunától, a fattyúágat övező erdőben is, azaz a fák között is tekergünk. 

 

Gemenc vízitúra_resized.jpgA vízállás és az ebből következő útvonal függvényében vagy vadregényes helyen vagy a gemenci erdei vasút (!) vízpartjánál állunk meg ebédelni.

Akár így, akár úgy, eszement helyen kenuzunk, sasoljuk a sasokat, de a szürke gémeket biztos, egyszóval "gemencezünk".

Néha megállunk, kinyújtóztatjuk a lábainkat, wc-szünetek mellett természetesen lesz hosszabb megálló, azaz ebédszünet is. A tempó, a csapat, a szél, a hőmérséklet és a fürdőzés függvényében 16:00 és 16:30 között érkezünk Baja-Dunafürdőre.

Hajómosás után búcsú, vagy a sofőröket - ha Érsekcsanádról indultunk reggel - visszareppentjük az Érsekcsanádon hagyott kocsikhoz. Fontos: csapatépítő vízitúráinkon is a mentőmellény viselése kötelező.  

 

 

A gemenci csapatépítő vízitúra díja:

  • 350.000 Ft (max. 35 fő esetén)

 

Az opcionális, első esti ön- és emberismereti modul díja:

  • 100.000 Ft (max. 35 fő esetén)

 

Jelentkezés a gemenci csapatépítő vízitúrára 
Jelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-2019-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). Fontos! A jelentkezési lapra adatvédelmi okokból elég a résztvevők keresztneveit (pl. Mihály) beírni. és a telefonszám, e-mail mezőket kérjük NEM kitölteni. 

 

A kenutúra díjának utalása: 

A jelentkezést követően előlegbekérőt küldünk és kérjük a csapatépítő vízitúra díjának (át)utalását. Az előlegszámlát a díj beérkezésekor állítjuk ki, majd a teljesítést követően küldjük a (nullás) végszámlát.