Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. május 1. Különleges gemenci vízitúra, kenutúra családoknak

-612475240_img_20190601_141502_7910220_resized.jpgA gemenci kenutúráinkon belül is íme, egy újabb,  
KÜLÖNLEGES gemenci 
vízitúra! 

Gemenci kenutúra gyermekes családoknak, kultúrlényekből álló baráti társaságoknak!  

 

A vízállás függvényében vagy "Californiában" evezgetünk, és a mamutfenyők méretét legjobban közelítő Pörbölyi Titánt mutatjuk meg neked, vagy "csak" egy szupi kis evezgetésünk lesz. 

 

porbolyi-titan.jpgA Pörbölyi Titán hazánk legnagyobb fája, törzskerülete 12 méterecske. Ha a vízállás lehetővé teszi, akkor kenukkal olyan közel evezünk hozzá, amennyire csak lehet, kiszállunk a hajókból, és odasétálunk az egészen felfoghatatlan méretű, és méltóságú fához. Ha meg nem lesz ehhez elég víz, akkor "csak" az ártéri ágakban lapátolunk. Ez utóbbi sem babapiskóta, sőt, inkább Nirvána. Magyarán bármelyik forgatókönyv is valósul meg, a kenutúra szuper lesz. 

 

 

 

 

dsc0944555.jpgGemenc mindig szépséges, de időszakosan - ha megbocsátod az elfogultságot - a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe.

 

De ha nem "nagy" a víz, akkor is jó Gemenc, hiszen a kora tavasztól őszig tartó szezon minden napján evezhetünk csodás mellék- és holt-ágakon. 
 

 

 

És Gemenc mindig gyönyörű. Gemenc a zöldár, ill. magas vízállás nélkül is klassz, bár ha magas a víz, akkor pozitívan brutális. Akkor elmondhatatlan. Akkor valami olyan, ami leírhatatlan.

 

A fák között szlalomozni, a madarak énekében fürdeni valami egészen hihetetlen, csak megtapasztalhatóan szürreális élmény. 

 

20190701_155605_resized.jpgGemenc-térségében sok szempontból Szigetköz-kaliberű öröm vár ránk, Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje.

 

 

Amikor a fák között is megyünk, az már csak az extra eper a torta habján. 

 

 

 

 

 

Vízitúra Gemencnél: csodakenuzás (vagy csodakajakozás)

gemenc-kenutura-gemenc-vizitura.jpgTalálkozás a vízitúra napján 9:30 és 9:59 között, legkésőbb 9 óra 59 perckor, de inkább előtte, a Ponty és Bárka utcák találkozásánál. Köszönük a pontos érkezést. Mindenki idejét tiszteletben tartva az esetleges elkésőket nem várhatjuk meg. A találkozás helye: 6500 Baja, Baja üdülő övezete: Baja-Dunafürdő. Kérjük szépen nézzék / nézzétek meg előre, hogy hova kell érkezni. Már most érdemes a GPS-be, telefonba a Ponty vagy a Bárka utcát beírni. Ligeterdős helyen lehet parkolni, amelyben segít az "MC Túravezető" feliratos pólót viselő túravezető, aki a tanácstalannak látszó vezetőket eleve megszólítja az: - MC Gemenc Vízitúra? kérdéssel, és segít a kocsikat “rendezni”.


 

 

 

A vízitúrázást most kezdőket (emiatt egy pillanatig se habozz, hiszen mindenkinek volt első kenus napja), egyszóval a jó értelemben vett kezdőket, vagy nem nagyon tapasztalt vízitúrázókat megtanítjuk a kenu irányítására. 

 

20190525_114231.jpgHa van nálatok tejtermék, hús, stb., azt érdemes még a találkozás előtt a szállásotokon hűtőszekrénybe tenni, és már romlandó élelmiszer nélkül jönni a találkozási pontra. 

 

 

Amikor itt vagy, gyors üdvözlés után el lehet menni mosdóba. 
A felszerelés kiosztása, és a hajók kb. 5 perces vízhez vitele (gurítása) után a 
kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.

 

 

 

20190525_gemenc.jpgAmíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. 

 

 

Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.

 

 


20190610_gemenc-kenutura-34.jpgA kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban.

 

 

 

Fürdőruhát érdemes hozni és két nagy szemeteszsákot hozzatok. 

 

 

Kérjük indulás előtt alaposan és akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot". 
 

11:00 körül indulunk. 
Azonnal show time, Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, vagy ha éppen szerencsésen magas a vízállás, az erdői fái közötti evezés vár rád. 


A vízállástól függően 10-12 km-t teszünk meg az eszementen békés Vén-Dunán és térségében. Ha a vízhőmérséklet az évszaknak megfelelő lesz, akkor lehet fürdeni, strandolni egy szigetnél, de ha kellemesen magas a vízállás, akkor csak siklunk, cikázunk a fák között. 


gemenc-vizitura-arteri-gemenc-12.jpgNagyon helyes a táj. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében körülbelül 16 óra körül újra a kenutúra indulási pontján vagyunk. Oda érkeztünk, ahol a nap során parkolt a kocsid. Közben lesz egy rövid, durván 80 méteres szakasz, ahol meg is kell húzni a lapátokat, plusz mindezt szaporábban kell tenni. 

 

 

A célba érve még hajótisztításra kérünk, ill.  kérjük, hogy segíts a kenuk visszavitelében, trélerre helyezésében. 

 

Természetesen Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik. A szálláskeresés a booking.com segítségével kb. 30 mp. lesz.  

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com 
 

 

A Gemenci vízitúrák díja

 

 

Egyedi vízitúra Gemencen 
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.eoldal.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását. Csak a vízitúra díja utalandó. Ha lesz vasúton történő szállítás, akkor a 2. napi kenuszállítási díj és erdei vonatjegy díja helyben fizetendő. 


Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét és a gemenci vízitúra időpontját beírni.

 

 

Az evezésre jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be! Egyrészt felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás.

 

received_346748486024518.jpegRáadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Végül írd be, hogy "Gemenc", hogy tudjuk melyik vízitúránkra jössz és ne - mondjuk - 300 kilométerre egy Mosoni-Duna vízitúrán vagy a Tisza-tavon várjunk. 

Tehát például azt írd be, hogy (ha éppen itt laknál, de nem itt laksz): 

 

1118 Bp., Nyárliget u. 19. 
2023. május 1.
Gemenci kenutúra