Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2023. április 01. Gemenci vízitúra, spéci a négyzeten útvonalon

20130730_152618.jpgGemenci kaland-kenutúra Húsvét idején. Fedezz fel Gemencen valami abnormálisan káprázatosat! Húsvét hétfői vízitúra Gemencen rendkívüli útvonalon! Az éppeni vízállás függvényében az amúgy is szenzációs útvonalakhoz képest über-egzotikus útvonalat választunk, hogy olyan hiper-spéci helyen evezhess, ahol amúgy jóformán senki nem jár. Tegyük hozzá az igazság kedvéért: általában mi sem itt evezünk a többi gemenci vízitúrán, hiszen a feltöltődött helyeken az év nagy részében amikorra elburjánzik a vízinövényzet, sok helyen nem könnyű evezni. Egy szó mint száz, a vízállás, a résztvevői összetétel, ill. a majdani, szélre vonatkozó előrejelzés alapján választunk majd útvonalat. A két fő esélyes útvonal, hogy vagy a Szeremlei-Dunát (egy leírhatatlanul festői és végtelenül békés állóvíz), vagy a Grébeci-Dunát (ha van olyan, hogy ember előtti világ, akkor ez nagyon az) célozzuk meg. Bármerre is visz a kaland, csodálatos evezgetés vár rád lélegzetelállító tájakon. A vízállás függvényében lehet, hogy szükséges lesz átemelés is, lehet, hogy ki kell majd szállni a hajóból (a szépségnek ára van, de szerencsére az ár csekély). Mindenesetre erre a gemenci kalandtúrára gumicsizmát kérnénk szépen hozni. 

 

betanitas-gemenc.jpgHiperspéci kaland-vízitúra Gemencen

Találkozás a vízitúra napján Baja-Dunafürdőn (ez Baja dunántúli oldalán Baja üdülőtelepe, a "vadon" kezdete) 9:30:00-kor a Ponty és Bárka utcák találkozásánál. Köszönjük a pontos érkezést, mivel az esetleg elkésőket sajnos nem tudjuk megvárni. Kérjük szépen nézzétek meg előre, hogy hova kell érkezni. Már most érdemes a GPS-be, telefonba a Ponty vagy a Bárka utcát beírni. Az "MC Túravezető" feliratos pólót viselő túravezető segít parkolni, a vezetőket eleve megszólítja az: "- MC Gemenc Vízitúra?" kérdéssel. A vízitúrázást most kezdőket, ill. kevésbé tapasztalt vízitúrázókat megtanítjuk a kenu irányítására. Természetesen a betanítás sikere nem szavatolt, de - bocsánat a szerénytelenségért - jól tanítunk. Immár 6 éve nem volt Gemencen olyan hajóegységünk, aki/ami, ha más nem a legénység, vagy a kormányos cseréjével, egy kis variálással vagy éppen úgy, hogy a túravezető beült kormányosnak, ne tudott volna elindulni. Senki nem maradt le a túráról, mindenki tudott jönni. 

20190609_080641.jpgAmíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot. Biztonság, biztonság, biztonság, amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot. Kérjük már jóval a gemenci túra előtt, majd az indulás napja felé közeledve alaposan és akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot". Logisztikával kezdünk, mivel a spéci hely közelébe majd (az autókkal) el kell jutni és már reggel kell gondoskodnunk arról, hogy a teleautó-rendszerrel a délutáni hazamenés, kocsihoz jutás is kényelmes legyen.

Aztán jön a gemenci vízitúra-kaland, a szédítően nyugis táj, helyek ahol még SOHA nem jártál, ahol az elmúlt 100 évben rajtad kívül is kevesen, ahol bizonyítod, időutazás márpedig lehetséges. 16 óra körül (ne vegyél színházjegyet) ér véget a gemenci evezés.

 

20190525_gemenc.jpgHívj / hívjon: +36209342760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com
 

A gemenci vízitúrák díja

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk, amely tartalmazza majd az utalandó összeget, ezen túra a többi gemenci túránkhoz képest a létszámtól függően pár ezer forintos felárat tartalmaz. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását.

gemenci-vizitura-kenutura-3-gemenc.jpg

Kedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A banki közlemény rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját és azt beírni, hogy "Gemenc" (csak, hogy ne mondjuk a Tisza-tavon várjunk). 
A vízitúrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Íme egy kitöltési minta, de ez csak példa. 
7625 Pécs, Hortobály u. 40.
2024. április 1. 
Gemenci vízitúra