Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


2021. június 12-13. Gemenci vízitúra választhatóan 1 vagy 2 nap

20190524_073937_resized.jpgCsaládi, baráti vízitúra a gemenci ártéri erdőben. Gemenci vízitúra gyermekes családoknak, kultúrlényekből álló baráti társaságoknak, egyéni résztvevőknek választhatóan 1 vagy 2 napban! Tehát jöhetsz/jöhettek csak 1 napra, vagy jöhettek kétnapos gemenci kenutúrára.

 

Miért velünk gyertek? 
20190525_gemenc.jpgGemencen még SOHA nem láttuk - pedig egymás mellett szállunk be - , hogy nemes versenytársunk VALAHA megtanította volna normálisan a kenuzást. Ami - ráadásul csak a parton és csak elméletben és két perc (!) alatt - ezen a címen zajlik az vicc. Pontosabban a legabszurdabb hazardírozás az emberek életével, hiszen egy borulás a hideg vízben akár szívgörcsöt is okozhat. Szóval. Mi - látva derék konkurenciánk szakmai dilettantizmusát - szerénytelenül kimondjuk. Mi tudunk tanítani. Túravezetőink kenuzástanítást, olyan túravezetőtől tanultak, aki 20 éven tanított a felsőoktatásban, tréner és oktatásszakmai továbbképzéseket tart. Egyszóval, mi remekül és alaposan tanítjuk meg a kenu irányítását. Velünk nem frusztráció a vízitúra, mert a kenu nem arra megy, mint amerre akarod, velünk megspórolod a tehetetlenség nyomasztó terhét. Nem véletlen, hogy nálunk Gemencen a jelenleg Gemencen túrát vezető kollégák esetében a valaha előfordult borulások száma nulla, zéró, leírjuk arab számmal is 0. Ja, más csapatok boruló tagjait rendszeresen mentjük, mivel a túravezetőjük "valahol" van a nagy messzeségben. Soroljuk? Nálunk van játékokba csomagolt szakmai ismeretterjesztés a vízitúráról.....

 


 

 

 

gemenc-vizitura-kenutura-1219.jpgGemenc mindig szépséges, de időszakosan, ha megbocsátod az elfogultságot, szerintünk a világ egyik legtutibb vízitúra-terepe. Hozzá csak a Szigetköz, a Tisza-tó, az Öreg-Túr, a Bodrogzug, a Rába, a Hernád stb. ....:)) fogható. 

 

A zöldár idején Gemenc hihetetlen lehetőség egy, a bodrogzugi ártér vízitúráit idéző, ugyanakkor sok szempontból párját ritkító lapátolásra, vagyis, egy überszuper ártéri evezésre. 

 

v90525-112432_moment-3-_moment.jpgGemenc-térségében sok szempontból Szigetköz-kaliberű öröm vár ránk. Gemenc Magyarország legnagyobb ártéri erdeje. Muszáj látni. Ehhez hasonló vízi világot túl sok helyen nem láthatunk. 
Tavasztól októberig minden nap evezhetünk csodás fattyú- és holt-ágakon.

 

 

20190525_121200--1-.jpgAmikor pedig a Duna Gemenc környékén elönti az árteret, akkor nem csak a holt-ágakon, hanem bent az erdőben is barangolunk kenukkal. Pontosabban mindig az erdőben lapátolunk, de van úgy, hogy nem partok és a parti erdők között, hanem "bent" a fák között is kacskaringózunk. Gemenc enélkül is agyament, ha pedig a fák között is megyünk, az már csak az extra bónusz a torta habján. 

 

 

 

 

 

1. napi vízitúra Gemencnél: csodakenuzás (vagy csodakajakozás) a Vén- és Cserta-Duna vidékén

gemenci-vizitura-20180422_17.jpgTalálkozás az első napon 9 óra 59-kor a résztvevőknek e-mailben elküldött helyen.

 

Ha van nálatok tejtermék, hús, stb., azt érdemes a találkozás előtt a szállásotokon hűtőszekrénybe tenni, és már romlandó élelmiszer nélkül jönni a találkozási pontra, ahol gyors üdvözlés után el lehet menni a kulturált és ingyenes mosdóba.

 

 

gemenc-vizitura-kenutura-gemenc-mg_1119.jpgKövetkezik a felszerelés kiosztása és kenuzás majdnem legszebb része a kenupakolás.

Szerencsére a vízre szállás helye a nagyon közelinél is közelebb van.... a hajók vízre tétele után a kenuzással most ismerkedőket kenus 'ördögökké' varázsoljuk.


 

Amíg minden legénység megtanulja a kormányzást, ill. a hajó irányítását, a tapasztalt kenusok bemelegítenek, ill. a biztonság kedvéért a rutinos profikat is megnézzük, hogy esetleg tudunk-e adni jó tanácsot.

 

Amivel csak lehet, fokozzuk a biztonságot.


20180423_gemenci-vizitura-64.jpgA kenuzás megtanulását követően ismertetőt tartunk, közben naptejezzetek, majd bepakolás és ismételt wc után "leltározunk", hogy semmi ne maradjon a parton / kocsiban (kérjük alaposan és akár többször is nézd át a "Mit kell hozni a vízitúrára menüpontot") majd - a betanulási idő függvényében - körülbelül 11:15-kor indulunk. 

 

Azonnal show time, a nagyon spéci Gemenc-hangulat, a Felső-Tiszára hajazó galériaerdők, és - magasabb vízállás idején - fák között kanyargásos evezés vár rád. 


20190525_122050.jpgAttól függően, hogy mennyit örömködünk a fák között, 10-14 km-t teszünk meg az eszementen békés, ha csendben evezünk, és korábban lejönnek inni, szarvasos, vaddisznós, őzes, fekete gólyás és rétisasos Vén- és Cserta-Dunán és térségében. Meg fog szakadni a szíved, de a tempó és a megállások függvényében 4-5 óra múlva újra nyílt vízen leérünk az indulási pontra, amelynek közvetlen közelében parkolt a nap során ingyen a kocsid. 

Természetesen Baján vagy Baja környékén mindenki ott vesz ki magának szállást, ahol tetszik és jólesik.

A szálláskeresés a booking.com segítségével kb. 30 mp. lesz.  

 

 

gemenc-kenutura-20180422_08.jpg2. napi gemenci vízitúra: elég jó eséllyel rétisas és fekete gólya, leírhatatlan béke, fenséges lapátolgatás...

 


Ha kétnapos Gemenc-túrára jöttetek, és már tegnap is voltatok kenuzni, 9 órára gyertek ki az első napon már egyeztetett helyre. 

 

 

v90525-110951_moment-2-.jpgHa valaki a kétnapos vízitúra második napján kapcsolódik be a kenuzásba, tehát vasárnap kezded a kenutúrát (lehet!)akkor kérjük, érkezz, ill. kérjük érkezzen az e-mailen elküldött helyre. 

 

Ugyanis a vízállás függvényében optimalizáljuk a vízre szállás helyét.   

 

 

Gemenc vízitúra_resized.jpgNaptejezés, bepakolás, wc-látogatás és a vízre szállás után megragadjuk a lapátokat és munkánk gyümölcse, hogy vagy egy tüneményes ún. fattyúágon, vagy - ha a vízállás is úgy akarja - részben a fattyúágat övező erdőben is, a fák között is tekergünk. 

Vadregényes helyen állunk meg ebédelni, eszement helyen kenuzunk, sasoljuk a sasokat, egyszóval "gemencezünk".

Néha megállunk, kinyújtóztatjuk a lábainkat, wc-szünetek mellett természetesen lesz hosszabb megálló, azaz ebédszünet is. 

gemenc-vizitura-20180422_460.jpg16:30 óra körül érkezünk, hajómosás után búcsú, de ne szomorkodj, hiszen jöhetsz akár már egy hét múlva is valamelyik másik vízitúránkra!

Fontos: a mentőmellény viselése kötelező.  

 

 

Hívj / hívjon +36 209 342 760, vagy küldj(ön) e-mailt: gemencvizitura@yahoo.com 
 

 

 

A Gemenci vízitúrák díja
 

 

 

 

retisas.jpgEgyedi vízitúra Gemencen
Testre szabott vízitúrára vonatkozó ajánlatunkat az útvonal, az időpont, a szállás, étkezés és egyéb igények, valamint a létszám alapján adjuk meg. 

 

 

 

 

 

 

 

Jelentkezés a gemenci vízitúrára és a kenutúra díjának utalása: 
20180422_095222.jpgJelentkezés a gemenci vízitúrára a www.gemenc-vizitura.eoldal.hu honlapon olvasható tudnivalók, szerződési és részvételi feltételek elolvasását követően, az innen letölthető jelentkezesi-lap-gemenc.doc kitöltés után visszaküldésével (e-mail: gemencvizitura@yahoo.com). 

 

A jelentkezést követően - ha van helyünk - 24 órán belül visszaigazolást küldünk. A visszaigazolás utáni 24 órán belül kérjük a vízitúra díjának (át)utalását.

gemenci-vizitura-kenutura-3-gemenc.jpgKedvezményezett: MediaComm Kft.
A számlaszám: 12001008-00106900-00100007
A megjegyzés rovatba az irányítószámot nem elfelejtve, kérjük a kenutúrára jelentkező számlázási címét, a gemenci vízitúra időpontját és azt beírni, hogy "Gemenc" (csak, hogy ne mondjuk a Dráván várjunk). A vízitúrára jelentkező nevét az amúgy is szűkös megjegyzés rovatba NE írd be, felesleges, hiszen eleve azzal kezdődik a banki infó, hogy honnan jön egy utalás, ráadásul elveszi a nagyon kevés karaktert engedő mezőben a helyet. Íme egy kitöltési minta, de ez csak példa. 

5600 Békéscsaba, Varjú-köz 12.
2021. június 12-13.
Gemenci vízitúra